Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Επιδημία Covid: Ο βάρβαρος κόσμος της ψηφιακής πειθάρχησης, της ιδιωτικοποίησης και της καταστολής

 
Καλωσήρθατε στον θαυμαστό νέο κόσμο! Πέντε χιλιάδες Ρόμποκοπ με drones, ελικόπτερα, κανόνια νερού, εφορμούν από γη και αέρα για να κατατροπώσουν τον φοβερό ιό. Ο αστυνομικός διευθυντής για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση απαγορεύει τις συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων ατόμων "καθ' άπασα την επικράτειαν", ενώ στα μετόπισθεν τα ΜΜΕ αναλαμβάνουν την τεχνική υποστήριξη.

Έχουμε πόλεμο λένε! Η αποστολή εξετελέσθη: 374 προσαγωγές, 135 συλλήψεις, εκατοντάδες πρόστιμα σε "ανεύθυνους" πολίτες και νεολαίους ακόμα και στην ηλικία του Αλ. Γρηγορόπουλου. Τα Εξάρχεια αποστειρώθηκαν που λένε και οι λοιμωξιολόγοι. Εύγε στα σώματα ασφαλείας, αξίζουν ένα μπόνους που λέει και ο Σπίρτζης.

Μα ο covid είναι πονηρός, χώνεται μέσα στις διαδηλώσεις των στριμωγμένων στα λεωφορεία, στους ανοιχτούς πόρους του τρύπιου υγειονομικού συστήματος, στα φρακαρισμένα κελιά των φυλακών, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων, στο λεηλατημένο κορμί της φύσης. Οι τρεις μάγοι των πολυεθνικών όμως έχουν την λύση: Εμβόλια με ποσοστά πλειοδοσίας 94, 95 και 96%.

Εμείς, μπροστά σε αυτό το θέατρο του παραλόγου ένα έχουμε να πούμε: Δεν θα πληρώσουμε για μια ακόμα φορά την κρίση ενός συστήματος, που χρησιμοποιεί την πανδημία προσχηματικά για να ξεφύγει από τα δικά του αδιέξοδα. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία, στην υγεία, στον πολιτισμό, στην προστασία της φύσης. Θα υπερασπιστούμε την ιστορική μνήμη των αγώνων της κοινωνίας μας, όχι μουσειακά αλλά μέσα από την καθημερινή μας πράξη. Το ΚΠΚΒ θα συνεχίσει την δράση του για να δημιουργήσει ζωντανές κοινωνικές σχέσεις, πέρα από την ψηφιακή ερημιά.

Βύρωνας, Δεκέμβριος 2020


Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου