Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Η Φωτογραφική Ομάδα Λαμπηδόνας αποχαιρετά τον Θοδωρή Ψιάχο

Το προηγούμενο Σάββατο 03/08, με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του φίλου και δασκάλου μας Θοδωρή Ψιάχου, μετά από σοβαρή επιδείνωση της υγείας του. Ο Θοδωρής, με δική του πρωτοβουλία πριν λίγους μήνες, πρότεινε στη συνέλευση του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα την διεξαγωγή ενός workshop φωτογραφίας και έτσι συγκροτήθηκαμε ως Φωτογραφική Ομάδα Λαμπηδόνας

Στο μικρό διάστημα λειτουργίας της ομάδας ήρθαμε σε επαφή με την ιστορία της φωτογραφίας και τις διάφορες τεχνικές, πειραματιστήκαμε και γνωριστήκαμε μέσω αυτού που αγαπούσε τόσο πολύ...τη φωτογραφία... Σίγουρα μας μετέδωσε το "μικρόβιο". Τον ευχαριστούμε για την καθοδήγηση, το όραμά του και όλο τον χρόνο που μας αφιέρωσε! Συλλυπητήρια και κουράγιο στους κοντινούς του ανθρώπους. Καλό ταξίδι Θοδωρή! Θα μας λείψεις!

Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Πέμπτη 8 Αυγούστου: Cine Λαμπηδόνα - "Film d'Amore e d'Anarchia" (Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας)

 

Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα σας καλεί την Πέμπτη 8/8/24 στις 9.00μμ στην Λαμπηδόνα (Άλσος Αγίας Τριάδας - Βύρωνας). Θα προβάλουμε την κλασική ταινία "Film d'Amore e d'Anarchia" (Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας) σε σκηνοθεσία Lina Wertmüller, 1973. Πρωταγωνιστούν: Giancarlo Giannini, Mariangela Melato, Lina Polito.

Στα πρώιμα χρόνια του ιταλικού φασισμού, ένας αναρχικός με αποστολή να σκοτώσει τον Μουσολίνι δολοφονείται από την αστυνομία. Ο αγαθός νεαρός χωρικός Tunin, συντετριμμένος από τον θάνατο του φίλου του, αναλαμβάνει ο ίδιος την αποστολή. Η οργάνωση τον στέλνει σε έναν οίκο ανοχής που θα χρησιμοποιήσει σαν ορμητήριο. Μια από τις ιερόδουλες είναι ο σύνδεσμος, ενώ μια άλλη τον ερωτεύεται. Ο Tunin όμως ξέρει ότι η επίθεση στον Μουσολίνι θα σημάνει σχεδόν αναπόφευκτα και τον δικό του θάνατο.

Έρωτας και αφοσίωση στον αυτοκτονικό στόχο, μέσα στα χρώματα του ιταλικού καλοκαιριού, την ζωντάνια του μεσογειακού ταμπεραμέντου και την εξαιρετική μουσική του Nino Rota. Σήμα κατατεθέν της ταινίας, το τραγούδι Canzone Arrabbiata, που είναι και σήμερα διάσημο.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=eTTzt_n24Vs