Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Καλεσμα Φεστιβαλ Κοινωνικου Πολιτιστικου Κεντρου

Το κοινωνικό πολιτιστικό κέντρο Βύρωνα στη Λαμπηδόνα (άλσος Αγίας Τριάδας) θα αποτελέσει φέτος στη γειτονιά μας μια φωνή αντίστασης, δημιουργίας και πολιτιστικής αντι-πρότασης. Κάλεσμα για το άνοιγμά του και ταυτόχρονα παρουσίαση ενός δείγματος από τις δράσεις που μπορεί να φιλοξενήσει, είναι και το διήμερο φεστιβάλ που διοργανώνεται στις 14 και 15 Οκτώβρη. Στο χώρο του φεστιβαλ θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για την ανάγκη υπάρξης δημοσίων χώρων, τα κινήματα και τον πολιτισμό στα χρόνια της κρίσης και του Μνημονίου. Εκθέσεις φωτογραφίας και βιντεοπροβολές θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του φεστιβάλ και τις δύο ημέρες, ενώ δημιουργική απασχόληση για παιδιά, συλλογική κουζίνα και συναυλίες θα προσφέρουν ψυχαγωγία και αφορμές για αλληλογνωριμία σε όσες και όσους συμμετέχουν.
Μεταξύ άλλων, κεντρικός στόχος αυτής της διοργάνωσης είναι να δοθεί το βήμα για γνωριμία και ουσιαστικό διάλογο στο σύνολο των κατοίκων της γειτονιάς μας αλλά και η δυνατότητα σε νέους και νέες καλλιτέχνες/ιδες, σε ομάδες και δημιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σε μια εποχή όπου η δημιουργική έμπνευση και η καινοτόμα σκέψη καταπνίγονται. Στην έλλειψη διαθέσιμων πόρων και την κρατική πολιτική, ας αντιτάξουμε την αλληλεγγύη και τη δημιουργικότητα, για να πάρουμε τη ζωή μας πραγματικά στα χέρια μας.
Ας στηρίξουμε την προσπάθεια δημιουργίας ενός κέντρου κοινωνικής αλληλεγγύης, πολιτισμού, γνώσης, δημιουργικότητας που βάζει τις ανθρώπινες ανάγκες πάνω από το χρήμα και τα ιδιωτικά συμφέροντα και επιστρέφει τους δημόσιους χώρους εκεί που πραγματικά ανήκουν. Σε εμάς, που ζούμε στις γειτονιές μας.
Είσοδος Δωρεάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου