Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ενισχυτική Διδασκαλία στα πλαισια της αλληλεγγυης



Δεύτερο μισό του 2012 και στην Ελλάδα των Μνημονίων και της αποδόμησης του κοινωνικού ιστού, οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες πηγαίνουν απ' το κακό στο χειρότερο. Εξαιτίας των ανάλγητων μέτρων όλο και μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών διαβίωσης. Το μέσο βιοτικό επίπεδο για όλο και περισσότερους συμπολίτες μας έχει πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας. Η κατάσταση αυτή δεν ήταν δυνατόν να αφήσει ανεπηρέαστη και την εκπαιδευτική διαδικασία δυσχεραίνοντας σημαντικά την πρόσβαση σε αυτήν σε όλο και περισσότερα παιδιά.
Ως Κοινωνικό και Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, πιστεύουμε ότι, η ανάπτυξη κοινωνικών δομών στηριζόμενων σε ανεξάρτητους και σκεπτόμενους ανθρώπους με βασικό χαρακτηριστικό την αλληλεγγύη, όχι ως παροχή βοήθειας ή άλλου είδους «θολή» κοινωνική προσφορά αλλά ως αξιοπρεπής και αυτόβουλη συμμετοχή, είναι ένας από τους κύριους πυλώνες του αγώνα της κοινωνίας να αντισταθεί και να ανατρέψει τη δυσμενή, γι’ αυτήν, κατάσταση.
Στην κατεύθυνση αυτή:
ΚΑΛΟΥΜΕ εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς με στόχο την οργάνωση και φέτος μαθημάτων για μαθητές γυμνασίου και λυκείου ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής.
Δηλώσεις συμμετοχής μαθητών και καθηγητών μέσω των αντίστοιχων φορμών στο blog του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα politistikokentrovirona.blogspot.com/ και στα τηλέφωνα 6977784006, 6937954016

                                      Κοινωνικό και Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα
                                         Πρωτοβουλία για την οργάνωση μαθημάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου