Slider

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

ΑνακοίνωσηΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΙ ΑΓΩΝΑ
Όταν χτυπάνε έναν από εμάς, μας χτυπούν όλους

Στις 22/12, οι ένστολοι φρουροί της κυβέρνησης του «Νόμου και της Τάξης» εισέβαλαν στη Βίλα Αμαλίας, στο κέντρο της Αθήνας, κάνοντας πράξη το (ακροδεξιό) σύνθημα του Σαμαρά: «Να ανακαταλάβουμε τις πόλεις». Αφορμή ήταν «ανώνυμες καταγγελίες», πειστήρια κάτι γελοία «ευρήματα ανομίας» (ναι, είναι έγκλημα τα άδεια μπουκάλια μπύρας σε συναυλιακό χώρο…).
Ιδού, λοιπόν, όλο το οπλοστάσιο της κρατικής προπαγάνδας για όσους αντιστέκονται κι ελπίζουν, για όσους δημιουργούν και αγωνίζονται. Ακόμη και η ανακοίνωση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης μοιάζει αντιγραφή των ανακοινώσεων της χρυσής αυγής, με επίσημη ορολογία. Όμως, η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι τα μόνα συγκοινωνούντα δοχεία είναι οι επίσημοι μηχανισμοί καταστολής με τους ανεπίσημους μηχανισμούς αντικοινωνικής βίας.
Αυτό έδειξαν και τα χθεσινά γεγονότα, όταν περίπου 100 άνθρωποι προσπάθησαν να διεκδικήσουν ξανά το χώρο στον οποίον δίνουν 22 χρόνια τη ζωή και το χρόνο τους, για να τον κάνουν ανθρώπινο μέσα σε μια απάνθρωπη πόλη, ένα χώρο για να ανθούν τα λουλούδια της αλληλεγγύης και της ζωής που ορίζουν οι ίδιοι οι άνθρωποι. Το κράτος έδωσε εντολή πρώτα στα ΜΑΤ να πνίξουν στα χημικά τη γειτονιά, ύστερα στα ΕΚΑΜ να εισβάλουν στο κτίριο, τέλος να συλληφθούν/κακοποιηθούν όσοι συμμετείχαν στα γεγονότα ή απλά στάθηκαν αλληλέγγυοι σε αυτά.
Η Βίλα Αμαλίας λειτουργεί εδώ και 22 χρόνια σαν ελεύθερος, αυτοδιαχειριζόμενος χώρος, που προάγει την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη, δημιουργώντας κοινότητες αγώνα των καταπιεζόμενων ενάντια στην καταστροφή των γειτονιών και των ζωών μας, ενάντια στην εκμετάλλευση, τη ρατσιστική και φασιστική βία, που φουντώνουν μαζί με τον κοινωνικό μεσαίωνα των κρατικών πολιτικών. Για τους τοπικούς και κεντρικούς κρατικούς μηχανισμούς, τέτοια εγχειρήματα πρέπει να κατασταλούν. Αποτελούν εμπόδια για την επέλαση του οδοστρωτήρα της βαρβαρότητας, χαλάνε την εικόνα της στιλιζαρισμένης φιλανθρωπίας του ΣΚΑΪ και των ΜΚΟ των δήμων, της εκκλησίας και των εφοπλιστών. Σπάνε το φόβο και την απελπισία στην κοινωνία, θυμίζουν σε άνεργους κι εργαζόμενους, στους φτωχούς και τους αποκλεισμένους ότι υπάρχει για τη ζωή και άλλος δρόμος από τον νόμο της κυβέρνησης και του εργοδότη.
Η κυβέρνηση, και οι δήμοι, με τέτοιες επιθέσεις θέλουν νίκες πάνω στην κοινωνία, για τις ανάγκες του πολέμου που διεξάγουν. Έτσι θέλουν τους δημόσιους χώρους: περιφραγμένους και ιδιωτικούς ή κλειστούς και κατεστραμμένους. Όπως θέλουν κι εμάς: άθροισμα αποξενωμένων ανθρώπων που φοβούνται και παρακαλούν κι όχι συλλογικότητες ανθρώπων που μάχονται και δημιουργούν.
Δεν θα τους περάσει. Με καμία κυβέρνηση…

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους
Άμεση Απελευθέρωση των συλληφθέντων
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/1 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Κοινωνικό  Πολιτιστικό Κέντρο  Βύρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου