Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Κάλεσμα

Οι συνθήκες της ζωής μας  και οι υλικοί όροι της επιβίωσης  μας επιδεινώνονται σταδιακά. Οι υπέρογκοι φόροι, οι μεγάλοι φορολογικοί συντελεστές που νομοθετήθηκαν επί του εισοδήματος που προκύπτει από τις μισθωτές υπηρεσίες και τις συνταξιοδοτικές αποδοχές καθώς επίσης η υπέρμετρη φορολόγηση της κινητής και ακίνητης λαϊκής περιουσίας, σε συνδυασμό με τα ιδιαιτέρως αυξημένα ποσοστά της ανεργίας, την δραστική περικοπή μισθών και συντάξεων και την αύξηση των τιμών των κοινωνικών αγαθών, έχουν οδηγήσει μεγάλο μέρος του λαού μας, στην ανέχεια, την φτώχεια και την εξαθλίωση. 
 
Την ίδια στιγμή που οι φορολογικοί συντελεστές για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα αυξάνονται δραματικά προκειμένου να αποπληρωθούν οι ληστρικοί τοκογλύφοι δανειστές μας και να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, οι κεφαλαιοκράτες συνεχίζουν να απορροφούν " επενδυτικά" κονδύλια από τον ελληνικό και ευρωπαϊκό προϋπολογισμό  και να επωφελούνται  από τις νομοθετημένες φοροαπαλλαγές, τις οικονομικές, νομικές, περιβαλλοντικές και διοικητικές διευκολύνσεις στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα και την επί της ουσίας κατάργηση του "πόθεν έσχες" που βοηθά στην νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Αντιθέτως, οι κοινωνικές παροχές σε δημόσια υγεία,  δημόσια παιδεία, κοινωνική πρόνοια, ασφαλιστική κάλυψη συρρικνώνονται διαρκώς ενώ ταυτόχρονα ιδιωτικοποιείται η  δημόσια και η δημοτική περιουσία. 
 
Αυτά ισχύουν και για τη γειτονιά μας! Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αδυνατούν να καλύψουν οικονομικά τις στοιχειώδεις ανάγκες τους για θέρμανση, η ανεργία θερίζει, η φτώχεια εξαπλώνεται, η κοινωνία υφίσταται προλεταριοποίηση και ο λαός εξωθείται σε μαζική και βίαιη φτωχοποίηση. Την κατάσταση αυτή δεν πρέπει να την ανεχόμαστε πλέον είναι ζήτημα ζωτικής ανάγκης να ανατραπεί, προκειμένου ο λαός μας να επιβιώσει αξιοπρεπώς. 

     Προκειμένου λοιπόν να συμβάλλουμε και εμείς ενεργά στην προσπάθεια για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που οδηγεί τις ζωές μας στις μυλόπετρες του μνημονίου και στην απόλυτη εξαθλίωση αποφασίσαμε να  συμμετέχουμε και καλούμε  ολόκληρο τον λαό να συμμετάσχει δυναμικά   στη συγκέντρωση-συζήτηση που διοργανώνει η "Ανοιχτή πρωτοβουλία ενάντια στα χαράτσια", την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στις 7 μμ στο κινηματοθέατρο "Λουϊζα", οδός Νέας Ελβετίας 32-34, στον  Βύρωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου