Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Κείμενο αληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό

'Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον φυλακισμένο Νίκο Ρωμανό που βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 11 Νοέμβρη.
Ο Νίκος Ρωμανός που καταδικάστηκε για ληστεία τράπεζας, ζητά να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο που πέρασε, όπως ο νόμος του δίνει το δικαίωμα.

Όμως η Κυβέρνηση Σαμαρά εκτός από τον κοινωνικό κανιβαλισμό που επιδίδεται, την ανεργία τη φτώχεια την καταστολή, καταπατά και κάθε έννοια δικαιοσύνης. Καταπατά τους νόμους που η ίδια η Βουλή έχει ψηφίσει. 'Απλά επειδή το θέλει. Έτσι μετά από 22 μέρες απεργία η υγεία του Νίκου Ρωμανού κινδυνεύει να υποστεί μη αναστρέψιμη βλάβη. Αρνήθηκε την υποχρεωτική σίτιση που διέταξε ο εισαγγελέας και δίνει πια μάχη για τη ζωή του.

Να υπενθυμίσουμε οτι στα χέρια του νεαρού Νίκου Ρωμανού ξεψύχησε ο φίλος του Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονημένος από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

'Έξι χρόνια μετά, η νέα γενιά βρίσκεται στο στόχαστρο του κράτους, χωρίς κανένα μέλλον εκτός από την ανεργία και την ελαστική εργασία. Η 6η Δεκέμβρη του 2014 δεν πρέπει να είναι απλά μια επέτειος αλλά κρίσιμος σταθμός για μαχητικούς αγώνες της νεολαίας μαζί με την εργατική τάξη για να δοθεί ένα τέλος στην βαρβαρότητα, την ανθρωπιστική καταστροφή, το κοινωνικό αδιέξοδο. 


Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα θεωρεί υπεύθυνη την κυβέρνηση για την ζωή του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού και ζητά να του δοθεί το νόμιμο δικαίωμά του να έχει εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθεί τα μαθήματά του.

Καλούμε όλους να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις της 6ης Δεκέμβρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου