Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Προβολή της ταινίας "Cloud Atlas"

Η ομάδα κινηματογραφικών προβολών σας καλεί την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 21:00 στην προβολή της ταινίας "Cloud Atlas" των Τομ Τίκβερ, Άντι Γουατσόφσκι και Λάνα Γουατσόφσκι.



Λίγα λόγια


Οι αδελφοί Γουατσόφσκι επιστρέφουν με ένα νέο πρότζεκτ που φιλοδοξεί να αγγίξει και (γιατί όχι;) να ξεπεράσει την επιτυχία της τριλογίας τους, «Matrix». Συνεργάζονται αυτή τη φορά με το γερμανό σκηνοθέτη του γνωστού «Τρέξε Λόλα Τρέξε» Τομ Τίκβερ και προσαρμόζουν για τη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Μίτσελ, Cloud Atlas. Ένα βιβλίο που έχει αποκομίσει αρκετά βραβεία και έχει κερδίσει πολλούς οπαδούς ανά τον κόσμο. Το φιλμ, όπως και το βιβλίο, μας ταξιδεύει σε τέσσερα σημεία του ορίζοντα και διατρέχει διαφορετικές εποχές. Αποτελείται από έξι σπονδυλωτές ιστορίες που μεταφέρουν το θεατή, όπως και τον αναγνώστη, από το Νότιο Ειρηνικό του 19ου αιώνα σε ένα μακρινό μετα-αποκαλυπτικό μέλλον.

Σε αυτή τη ‘’διαδρομή’’ υπάρχουν κάποιοι ενδιάμεσοι σταθμοί: το 1936 στη Σκωτία, το 1973 στο Σαν Φρανσίσκο, το 2012 στη Μεγάλη Βρετανία και το 2144 στη Σεούλ. Σε κάθε περιοχή και χρονολογία αντιστοιχεί και μια διαφορετική ιστορία με πρόσωπα που δρουν σε περιβάλλοντα και καταστάσεις των καιρών τους. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται ένα παζλ από εικόνες διαφορετικής και αντιθετικής αισθητικής καθώς το μάτι του θεατή μεταπηδά βίαια από τα κοστούμια του 19ου αιώνα και του’30 στα χίπικα looks του ’70 και στα φουτουριστικά ντεκόρ του 2144. Το «Cloud Atlas» μοιάζει σαν ένα παιχνίδι σε λούνα-παρκ που προτίθεται να σαγηνεύσει προσφέροντας ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου