Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ανταλλακτήριο Σπόρων Βύρωνα: Συνάντηση το Σάββατο 6 Φλεβάρη στις 12 μ.μ.


Η τακτική μηνιαία συνάντηση του Ανταλλακτηρίου Σπόρων Βύρωνα "Τα Σπόρια" θα γίνει το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 12 το μεσημέρι στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα, Άλσος Αγίας Τριάδας).
Ελάτε να φτιάξουμε παρέα σπορείο καλοκαιρινών κηπευτικών, να συσκευάσουμε και να ανταλλάξουμε παραδοσιακούς σπόρους από ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια, πιπεριές, φασολάκια, μπάμιες, καλαμπόκια, ηλίανθους και άλλα είδη για τον καλοκαιρινό μπαχτσέ μας.
Επίσης ενημερώνουμε ότι τον Μάρτιο θα φτιάξουμε στη Λαμπηδόνα σπείρα βοτάνων και παρτέρια λαχανικών με την τεχνική χωρίς σκάψιμο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Οι σπόροι ταξιδεύουν... κάθε μήνα σε άλλη γειτονιά" του Δικτύου Σποροφύλαξης Αττικής.
Καλούμε λοιπόν τους φίλους και τις φίλες μας να βοηθήσουν, όπως μπορεί ο καθένας, στη συλλογή των υλικών που θα χρειαστούν: χώμα, κοπριά, κομπόστ, άχυρο, χαρτόκουτα (λίγο μεγάλα), παλέτες ή ξύλα, πέτρες, τούβλα ή μαρμαράκια και φυτά ή ρίζες αρωματικών και βοτάνων.
Εκτός από τα παραπάνω, μπορείτε να φέρετε και υλικά για τον κομποστοποιητή που υπάρχει στη Λαμπηδόνα, όπως ωμά απορρίμματα κουζίνας, απορρίμματα κήπου, φύλλα δέντρων κλπ. Κι όταν το κομπόστ μας ωριμάσει, θα χρησιμοποιηθεί στον λαχανόκηπο της Λαμπηδόνας αλλά κι από τα μέλη του ανταλλακτηρίου μας.

Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου