Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

4o φεστιβάλ Λαμπηδόνας: 7,8 και 9 Ιούλη!


Να κρατήσουμε ανοιχτό τον δρόμο 
της κοινωνικής χειραφέτησης.
Έχουμε πόλεμο, μην το γελάς μωρό μου!

Πεντέμισι χρόνια μετά τη συγκρότησή του το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (που στεγάζεται στην κατειλημμένη Λαμπηδόνα) θέλει να συνεχίσει να αντιστέκεται στην απαξίωση της κοινωνικής και πολιτικής δράσης, στις λογικές ότι “τίποτα δεν γίνεται πια…” Να συνεχίσει να οραματίζεται σήμερα τον κόσμο του αύριο: έναν κόσμο που βασίζεται στις αρχές της ισότητας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης της δημιουργικότητας, της αυτοοργάνωσης. Έναν κόσμο που δεν ξεχνά αλλά αναστοχάζεται, δεν εκχωρεί αλλά κατακτά, δεν μεμψιμοιρεί αλλά ονειρεύεται και αγωνίζεται.

Σε μια εποχή που το παλιό πεθαίνει αλλά το νέο δεν έχει ακόμα γεννηθεί, δεν σκύβουμε το κεφάλι, αλλά αναζητούμε μορφές διεξόδου τόσο από τις πολιτικές της βαρβαρότητας όσο και από τη μοιρολατρία και τον ατομισμό που τις συντηρούν. Δεν ξεχνάμε ούτε τα ΟΧΙ, ούτε τα ΝΑΙ και τις πολιτικές εξαθλίωσης που τα συνοδεύουν.

Δεν ξεχνάμε ούτε τους χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες που ξεριζώνονται λόγω του πολέμου και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ούτε και εκχωρούμε την κοινωνική αλληλεγγύη σε κράτος και ΜΚΟ. 

Δεν παραχωρούμε τους δημόσιους χώρους σε κεφάλαιο και κράτος, αλλά τους καταλαμβάνουμε για να συγκροτήσουμε δομές επιβίωσης, αγώνα και πειραματισμού. 

Ως Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο 4ο Φεστιβάλ Λαμπηδόνας (Άλσος Αγ. Τριάδας, Βύρωνας, 7-8-9 Ιούλη) για να ανιχνεύσουμε μαζί μονοπάτια αντίστασης, αυτοοργάνωσης και δημιουργίας. Για να κάνουμε ακόμα ένα μικρό βήμα στο δύσκολο αλλά απολύτως αναγκαίο ταξίδι της κοινωνικής χειραφέτησης.

Τρεις ημέρες και νύχτες με συζητήσεις (φέτος έχουν την τιμητική τους οι δημόσιοι χώροι που είναι στο στόχαστρο της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος), πολιτιστικές εκδηλώσεις (συναυλίες, θεατρικά), θεματικά εργαστήρια (workshops), παιδικές δραστηριότητες, περίπτερα συλλογικοτήτων, συλλογική κουζίνα και πολλά άλλα!

Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου