Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Προβολή του ντοκιμαντέρ “ELDORADO - Ο Αγώνας για τις Σκουριές”

Το Κοινωνικό - Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα σάς προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ

ELDORADO - Ο Αγώνας για τις Σκουριές

 των Leopold Helbich και Wasil Schauseil και ομιλητή τον Λουκά Σταμέλλο από το OMNIA TV, την Πέμπτη, 22/11/2018, στις 8 μ.μ., στην Λαμπηδόνα.


To ντοκιμαντέρ αφορά τον κοινωνικό αγώνα ενάντια στην υπερεκμετάλλευση στη Χαλκιδική της Βόρειας Ελλάδας, στη μεγαλύτερη εξορυκτική εγκατάσταση της Ευρώπης. Καταγράφοντας το χρονικό της αντίστασης κατά των επισφαλών συνθηκών εξόρυξης χρυσού και της καταχρηστικής ποινικοποίησης του κινήματος αντίστασης από την ελληνική κυβέρνηση, το ELDORADO αποτελεί ένα σημαντικό ντοκουμέντο των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αποτελεσμάτων των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που διαδραματίζονται σε μία χώρα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής κρίσης.

Με μοναδική πρόσβαση σε μαρτυρίες κατοίκων και ακτιβιστών, και παρουσίαση εκτενούς αρχειακού υλικού, το ντοκιμαντέρ επιχειρεί μια εξιστόρηση των δράσεων αντίστασης κατά των επιχειρήσεων εξόρυξης στην περιοχή και της ποινικοποίησης τους, καθώς και να αποτυπώσει το υψηλό κόστος της εξόρυξης χρυσού για περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου