Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου - Συζήτηση με αφορμή τις διώξεις στο δίκτυο ελεύθερων φαντάρων "Σπάρτακος"


Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν και πάλι στην περιοχή μας. Αλλά, ταυτόχρονα, ένας άλλος πόλεμος, κοινωνικός και πιο σιωπηλός, διεξάγεται ήδη γύρω μας. Δίπλα στις απειλές ενός διακρατικού πολέμου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δίπλα στο διαρκή τρόμο ενός γενικευμένου πολέμου μεταξύ μεγάλων και μικρών δυνάμεων, όπως τον φανταζόμαστε στη Συρία και την Υεμένη ή το Ιράκ και τη Λιβύη, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ή κάποιες φορές θύματα μιας διαρκούς επιχείρησης, όλο και πιο στρατιωτικής, όλο και πιο φασιστικής.

Όλα τα κράτη που απειλούν να "μπουν σε πόλεμο" το ένα απέναντι στο άλλο, διεξάγουν ενωμένα έναν συνεχή πόλεμο κατά των προσφύγων, πολλούς μικρούς πολέμους κατά των λαών και μικρής έντασης επιχειρήσεις -στρατού και αστυνομίας- εναντίον όσων αντιστέκονται και όσων δεν χωράνε. Το ελληνικό κράτος και οι κυβερνήσεις του πρωτοστατούν σε αυτούς τους πολέμους, μαζί με τους συμμάχους τους: το ΝΑΤΟ, τον ευρωστρατό, πολύ συχνά μαζί με την "άσπονδη" Τουρκία.

Γι' αυτό θέλουν έναν στρατό ετοιμοπόλεμο, έναν στρατό δολοφονικό. Κυρίως, έναν στρατό στον οποίο η νεολαία θα είναι αναλώσιμο καύσιμο για τις πολεμικές μηχανές του και κρέας για τα κανόνια του. Γι' αυτό θέλουν τους στρατευμένους πειθήνια και άβουλα όργανα στα παιχνίδια των συμφερόντων τους.

Εδώ και 25 χρόνια, όμως, το κίνημα μέσα κι έξω από το στρατό πολλές φορές τους χάλασε τα σχέδια, ανέτρεψε τους σχεδιασμούς των επιτελείων, μπλόκαρε τη μηχανή του πολέμου και της καταστολής, εξέθεσε τις επιδιώξεις του κράτους. Τόσα χρόνια, οι φαντάροι συνδέονται με τα κινήματα, διεκδικώντας δικαιώματα αξιοπρέπεια και ελευθερία, μαθαίνοντας μαζί με την υπόλοιπη νεολαία ότι δεν υπάρχει μηχανισμός με τον οποίο δεν μπορούν να συγκρουστούν και να κερδίσουν τη ζωή τους. 

Εδώ και 25 χρόνια, η πλειοψηφία της στρατευμένης νεολαίας, το Δίκτυο Σπάρτακος και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, δίνουν αυτή τη μάχη, μέσα κι έξω από τα στρατόπεδα, σκορπίζοντας φόβο στους πραιτοριανούς της εξουσίας. Γι' αυτούς είναι φανερό πως φωνές όπως του Δικτύου «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων πρέπει να σιγήσουν. Γι' αυτό και θέλουν να καταδικάσουν το αντιπολεμικό κίνημα σε άλλη μια δίκη, που ξεκινάει στις 21 Νοέμβρη. Επιδιώκουν να καταστείλουν το κίνημα μέσα και έξω από το στρατό, ειδικά τώρα που είναι αναγκαίο όσο ποτέ.

Για όλα αυτά, συζητάμε στη Λαμπηδόνα, την Παρασκευή 8 Νοέμβρη, στις 19:30. Απαιτούμε την παύση της δίωξης σε βάρος του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Κάτω τα χέρια από το κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου