Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

ΚΠΚΒ: Ανακοίνωση για το κλείσιμο των αλσών του Βύρωνα

Πριν λίγες μέρες είχαμε μια σφοδρή χιονόπτωση η οποία οδήγησε -ανάμεσα στα άλλα- και στην πτώση κλαδιών ή/και δέντρων σε πολλές περιοχές όπως και στον Βύρωνα. Ειδικότερα στο άλσος Αγίας Τριάδας (Λαμπηδόνα), είχαμε ζημιές σε πάνω από 10 δέντρα (σπασμένα κλαδιά ή/και δέντρα), ως αποτέλεσμα και της ελλειπέστατης φροντίδας τους τα προηγούμενα χρόνια (κλάδεμα, καθαρισμός ξερών κλπ), όπως άλλωστε έχουμε επισημάνει σε παλιότερα κείμενά μας.


Αμέσως μετά την χιονόπτωση τα άλση του Βύρωνα έκλεισαν με λουκέτο. Όπως μας εξήγησε η δημοτική αρχή, η ανάγκη για επιδιόρθωση αυτής της κατάστασης όπως και ο φόβος μην πέσει κανά κλαδί σε περαστικό, την οδήγησε στο να τα κλείσει για λίγες μέρες, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Έχουν περάσει όμως αρκετές μέρες χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Αντί η δημοτική αρχή να έχει κλειδωμένα τα άλση, θα έπρεπε άμεσα να κάνει αυτό που ενδείκνυται σε τέτοιες περιπτώσεις κι έγινε αυτές τις μέρες και σε γειτονικούς δήμους: Να τοποθετήσει ταινίες και κατάλληλη σήμανση (προειδοποιητικά χαρτιά) γύρω από τα επικίνδυνα δέντρα έως ότου κλαδευτούν, πράγμα που θα έπρεπε να κάνει και σε δεκάδες άλλα δέντρα με σπασμένα κλαδιά που κρέμονται πάνω από τα πεζοδρόμια της πόλης μας. Επίσης, η ανάγκη εξάλειψης της επικινδυνότητας δεν πρέπει να οδηγήσει σε βιαστικές και "οικονομικές" λύσεις καρατόμησης των δέντρων όπως για παράδειγμα όλων όσων απλά γέρνουν, αλλά σε σωστό επιλεκτικό κλάδεμά τους .

Τα άλση πρέπει να είναι ανοιχτά! Μετράμε πια, έναν ολόκληρο χρόνο όπου Δήμοι, περιφέρεια και κυβέρνηση κλείνουν με διάφορες δικαιολογίες και αιτιάσεις τους υπαίθριους δημόσιους χώρους. Ζητάμε να ανοίξουν άμεσα τα άλση του Βύρωνα (Αγία Τριάδα και Ανάληψη), γιατί εμείς οι κάτοικοι τα έχουμε ανάγκη!

1.3.2021
Η συνέλευση του ΚΠΚΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου