Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Θα πάρουμε τα βουνά! - Πεζοπορία αγώνα και ενημέρωσης στον Υμηττό, Κυριακή 23 Μαΐου

«Θ’ ανέβω και θα τραγουδήσω στο πιο ψηλότερο βουνό» έλεγε στο περίφημο «βουνό» ο Βυρωνιώτης Λουκάς Νταράλας. «Βροντάει ο Όλυμπος, αστράφτει η Γκιώνα» τραγουδούσαν οι αντάρτες. Τα περήφανα βουνά υπήρξαν πάντοτε το καταφύγιο της ανάγκης των ανθρώπων για ελευθερία πέρα από τους κοινωνικούς καταναγκασμούς και τα αδιέξοδα της υπαρξιακής τους αναζήτησης, το άβατο της κατοικίας των θεών και των μουσών, της άγριας φύσης.

Η κλιμακούμενη από χρόνια επιδρομή του σύγχρονου πολιτισμού στην άγρια φύση που φέρει το όνομα «ανάπτυξη», φέρνει όλο και πιο κοντά την ανθρωπότητα στο σημείο μηδέν όπως αποδεικνύει και η σημερινή υγειονομική κρίση. Εταιρίες αιολικής ενέργειας, μεγαλοεργολάβοι, καναλάρχες, Δήμοι, κράτος, εκκλησία δεν έχουν το θεό τους. Έχουν πέσει σαν τα κοράκια (τι φταίνε και αυτά…) για ν’ αρπάξουνε ό,τι μπορούνε από τη λεία.

Στον Υμηττό συν τοις άλλοις, σχεδιάζουν κατασκευή ανεμογεννητριών αλλά και φωτοβολταϊκών, ενώ αποφασίστηκε ήδη η συνέχιση λειτουργίας και η επέκταση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων μέσα στο δάσος. Για το ποια σχέδια έχουν φαίνεται από την καταστροφική παρέμβαση και εδώ και στην ευρύτερη περιοχή μας, βλέπε: ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΚΥΤ στην Ηλιούπολη, τσιμέντωμα της Ακρόπολης, τσιμεντοποίηση του χώρου της ΠΥΡΚΑΛ και πριν λίγες μέρες το χάρισμα σε καταπατητές ιδιώτες, του λόφου Κοπανά (δασική έκταση, θέατρα βράχων)!

Όλοι και όλες στην πεζοπορία για την προστασία και τη διάσωση του Υμηττού, των βουνών και της φυσικής τοπογραφίας της χώρας που απειλούνται με τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία, την Κυριακή 23 Μαΐου και ώρα 9.30 πμ στον Κουταλά (λεωφόρος Κατεχάκη, Βύρωνας).

- Κάτω τα χέρια από τον Υμηττό!

- Να πάρουμε πίσω τα βουνά!

- Γη και Ελευθερία!


#  #  #  #  #  #  #  #
 
Πεζοπορία στον Υμηττό, 23 Μαΐου: Χρήσιμες πληροφορίες
 
Κατ’ αρχήν, ο καιρός θα είναι σχετικά καλός και ευνοϊκός για την δράση μας, με μέγιστη θερμοκρασία 27 οC και αραιές νεφώσεις. Απαραίτητος εξοπλισμός: καπέλο, νερό, ελαφρύ ορειβατικό παπούτσι ή αθλητικό. Όσοι έχουν καλό ορειβατικό παπούτσι είναι προτιμότερο αν σκοπεύουν για πεζοπορία μέχρι την κορυφή. Επίσης σακίδιο με αλλαξιά και κολατσιό.
 
Η διαδρομή χωρίζεται σε πέντε κομμάτια. Πρώτο κομμάτι: βατός χωματόδρομος με ανηφορική κλίση από την μέση και ύστερα, όπου μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας που θέλει να δώσει το παρόν σε αυτήν την πεζοπορία ενημέρωσης και αγώνα. Χρόνος 30 λεπτά.
 
Δεύτερο κομμάτι: Μονοπάτι με μεγάλη κλίση στην αρχή για λίγο όμως και στην συνέχεια εύκολο. Χρόνος 15 λεπτά, επιλογή επιστροφής μέσω χωματόδρομου.
 
Τρίτο κομμάτι: Αρκετά μεγάλη κλίση έως το πυροφυλάκιο, χρόνος 10 λεπτά. Τέταρτο κομμάτι: με την μεγαλύτερη κλίση της διαδρομής που καταλήγει σε πλάτωμα με πολύ καλή θέα, χρόνος 10 λεπτά.
 
Πέμπτο κομμάτι: Ήπιες σχετικά κλίσεις εκτός από το τελευταίο τμήμα που οδηγεί στην κορυφή του βουνού, χρόνος 60 με 80 λεπτά.
 
Συνολική διάρκεια πεζοπορίας: χρόνος ανόδου 2,5 ώρες και χρόνος επιστροφής 1,5 ώρες.
 
 
 Η συνέλευση του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα - ΚΠΚΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου