Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Πέμπτη 15/7/2021 9 μ.μ.: Federico Garcia Lorca

Το Κοινωνικό - Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα τη ζωή του Federico Garcia Lorca που θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 15 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στη Λαμπηδόνα. Είσοδος όπως πάντα, ελεύθερη!



Ο Federico Garcia Lorca είναι πασίγνωστος για το έργο του, καθώς και για την δολοφονία του από την άκρα δεξιά, τις πρώτες μέρες του ισπανικού εμφύλιου. Το έργο του έχει αποδοθεί ευρύτατα στην Ελλάδα, ωστόσο η μεταφορά από μια διαφορετική εποχή, κοινωνία και γλώσσα, είναι αδύνατο να αποδώσει πλήρως το πνεύμα και την αίσθηση του αυθεντικού έργου. Θα επιχειρήσουμε την γνωριμία με αυτό:
  • ανατρέχοντας, με φωτογραφικό υλικό και αφηγήσεις, στην Ανδαλουσία των αρχών του 20ου αιώνα, τα γεγονότα και τις συνθήκες που διαμόρφωσαν την ζωή και το έργο του Lorca
  • παρουσιάζοντας τραγούδια και ποιήματά του στα Ισπανικά με ελληνικό υποτιτλισμό: έτσι, ακόμη και ο ακροατής που δεν γνωρίζει την γλώσσα θα έχει την ευκαιρία να συνδυάσει το άκουσμα, τις λέξεις και το μέτρο με το περιεχόμενο του αυθεντικού έργου
  • επιλέγοντας κατά το δυνατόν αυθεντικές ερμηνείες (σε κάποιες θα ακούσουμε τον ίδιο τον Lorca να συνοδεύει στο πιάνο).
  • εικονογραφώντας τις ερμηνείες με σχέδια του ίδιου του Lorca, αλλά και σημαντικών ζωγράφων της γενιάς του (Picasso, Dalí, Miró) προκειμένου να αναδείξουμε την βαθιά σχέση ποιητικής και εικαστικής έκφρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου