Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου: Παρουσίαση της ζωής και του έργου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα σας προσκαλεί στην παρουσίαση της ζωής και του έργου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στις 7.30μμ και στην προβολή της ταινίας "La novia" (Η νύφη) την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στις 8:30 μμ., στην Λαμπηδόνα (Βύρωνας - Άλσος Αγ. Τριάδας). 

Η παρουσίαση που εστιάζει στην αυθεντική μορφή και στο ιστορικό πλαίσιο του έργου του Λόρκα, θα έχει την μορφή προβολής με ζωντανή αφήγηση και αποτελεί επανάληψη - σε ελαφρώς αναθεωρημένη μορφή - της αντίστοιχης που είχαμε κάνει στις 15 Ιουλίου. Είσοδος όπως πάντα, ελεύθερη. Η παρουσίαση περιλαμβάνει:

• Αναδρομή με φωτογραφικό υλικό και αφηγήσεις, στην Ανδαλουσία των αρχών του 20ου αιώνα, τα γεγονότα και τις συνθήκες που διαμόρφωσαν την ζωή και το έργο του Λόρκα.
• Τραγούδια και ποιήματά του σε αυθεντικές ερμηνείες (σε κάποιες θα ακούσουμε τον ίδιο τον  Λόρκα να συνοδεύει στο πιάνο) στα Ισπανικά με ελληνικό υποτιτλισμό: έτσι, ακόμη και ο ακροατής που δεν γνωρίζει την γλώσσα θα έχει την ευκαιρία να συνδυάσει το άκουσμα, τις λέξεις και το μέτρο με το περιεχόμενο του αυθεντικού έργου.
• Εικονογράφηση των ερμηνειών με σχέδια του ίδιου του Lorca, αλλά και σημαντικών ζωγράφων της γενιάς του (Picasso, Dalí, Miró) προκειμένου να αναδειχθεί η βαθιά σχέση ποιητικής και εικαστικής έκφρασης. 

Σε συνέχεια της παρουσίασης, την επόμενη μέρα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στις 8.30μμ, θα προβληθεί η ταινία "La novia" (Η νύφη) της Paula Ortiz. Η ταινία (2015) είναι ποιητικού ύφους και αποτελεί ελεύθερη απόδοση του θεατρικού έργου "Ματωμένος Γάμος" του Λόρκα. Στον ρόλο της νύφης η Inma Cuesta.

i. Η αφίσα της Τετάρτης:


ii. και το τρέϊλερ της ταινίας της Πέμπτης: 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου