Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Κυριακή 22/1/2023 20:30: Live: Με τους Buddy Mondlock - Mike Lindauer, Alex Abravanel

Live

Buddy Mondlock - Mike Lindauer

Alex Abravanel

 


Το Κοινωνικό - Πολιτιστικό Κέντρο σας προσκαλεί στην συναυλία των Buddy Mondlock - Mike Lindauer και Alex Abravanel που θα πραγματοποιηθεί στη Λαμπηδόνα την Κυριακή 22/1 στις 20:30.

Λίγα λόγια  για τους μουσικούς

 Ο Buddy…

Ο Buddy Mondlock είναι αμερικανός τραγουδοποιός, τραγουδιστής και κιθαρίστας. Γεννήθηκε το 1959 και μεγάλωσε στο Park Forest του Illinois, ένα προάστιο του Chicago όπου στα 20 του χρόνια έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις στο Earl of Old Town, ένα θρυλικό, για την αμερικανική folk μουσική, club. Εκεί είχε και τις πρώτες επαφές με φημισμένους καλλιτέχνες όπως ο Steve Goodman.
Κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού στο Texas προκειμένου να πάρει μέρος στο Kerrville Folk Festival τον άκουσε να τραγουδά ο Guy Clark. Του άρεσε τόσο αυτό που άκουσε ώστε τον έπεισε να μετακομίσει στο Nashville, Tennessee όπου και έγινε συστατικό μέλος της τοπικής Americana μουσικής σκηνής.
Ο Buddy άρχισε να κερδίσει την προσοχή του κοινού και το 1987 κέρδισε το βραβείο στο Folk Festival του Kerville. Εκείνη τη χρονιά κυκλοφόρησε και το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο “On the Line” με τον ίδιο να κάνει την παραγωγή.
Τα επόμενα χρόνια ο David Wilcox ηχογράφησε το τραγούδι του Buddy “The Kid” ενώ ο Buddy συνεργάστηκε με τον, «νεοφερμένο», στη πόλη Garth Brooks. Ακολούθησαν συνεργασίες με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες όπως οι Janis Ian και Joan Baez. Η τελευταία ηχογράφησε το “Amsterdam”, ένα τραγούδι γραμμένο από τον Buddy και την Janis Ian. O Garth Brooks συμπεριέλαβε το τραγούδι “Every Now and Then” στο άλμπουμ του με τίτλο “The Chase”.
Το δεύτερο άλμπουμ του Buddy “Buddy Mondlock“ κυκλοφόρησε το 1995 σε παραγωγή του Steve Addabbo από μια μικρή ιρλανδική εταιρεία την Son Records που ιδρύθηκε από τους U2 και έτυχε μεγάλης αποδοχής από το ιρλανδικό κοινό.
To 2003 περιοδεύει μαζί με τους Art Garfunkel και Maia Sharp για την προώθηση του άλμπουμ τους “Everything Waits To Be Noticed” το οποίο έγραψαν και ηχογράφησαν μαζί σαν τρίο και κυκλοφόρησε το 2002. Το άλμπουμ αυτό είναι το πρώτο του Art Garfunkel ως τραγουδοποιού.
Σήμερα ο Buddy συνεργάζεται με την Maia Sharp σε ένα μιούζικαλ που περιλαμβάνει υλικό από τη συνεργασία τους με τοv Art Garfunkel καθώς και από την μεταξύ τους συνεργασία.
Εκτός από την σύνθεση νέων τραγουδιών και τις περιοδίες, ο Buddy Mondlock διδάσκει την τέχνη της τραγουδοποιίας σε ημερίδες σε όλες τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη΄. Επίσης συνεργάζεται με τα Warren Wilson College, Kerrville Folk Festival Song School,  Sisters Folk Festival Song Camp, και Cedarsong Retreat.


Δισκογραφία

  • 1987: On the Line
  • 1995: Buddy Mondlock
  • 2000: Poetic Justice, EMI (οι αναφορές για το έτος κυκλοφορίας ποικίλουν)
  • 2002: Everything Waits to be Noticed
  • 2007: The Edge of the World
  • 2013: Memory Wall
  • 2022: Filament

… ο Mike…

Μπασίστας, κιθαρίστας, τραγουδιστής και … χημικός. Μπορεί το πτυχίο Χημείας να φάνηκε χρήσιμο βιοποριστικά αλλά η καρδιά του Mike ανήκει στη μουσική. Το εξαιρετικά εκφραστικό και «ρέον» παίξιμό του στο άταστο ηλεκτρικό μπάσο τράβηξε την προσοχή πολλών γνωστών μουσικών και ιδιαίτερα των τραγουδοποιών είτε επρόκειτο για δουλειά στο στούντιο είτε σε περιοδείες. Ο Mike, σε τακτική βάση περιοδεύει με τους Buddy Mondlock, Al Stewart, Dave Nachmanoff, Krista Detor και Richard Berman. Ο Mike και ο Buddy έχουν παίξει σε συναυλίες στην Ιρλανδία για πάνω από 20 και έχουν υπάρξει οι βασικοί συντελεστές των Inishfree Tours στην χώρα από το 2014.

… και ο Alex

Ο Alex Abravanel γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και ήδη από το 1967 άρχισε να ταξιδεύει στο εξωτερικό. Το Σεπτέμβρη του 1974 βρίσκεται στο Texas των Η.Π.Α. για σπουδές στο θέατρο και τις πολιτικές επιστήμες. Παράλληλα, έγραφε τραγούδια και έπαιζε σε μπαράκια για να κερδίζει τα προς το ζην. Το 1983 κέρδισε το πρώτο βραβείο στο  διαγωνισμό τραγουδοποιών στο Kerrville Folk Festival. Την περίοδο που ακολούθησε  σταμάτησε τις άλλες ασχολίες του και αφιερώθηκε στην μουσική. Ακολούθησαν εμφανίσεις με γνωστούς καλλιτέχνες, συνεχείς περιοδείες στις πολιτείες του νότου και η πρώτη του δισκογραφική δουλειά έρχεται το 1989 με το άλμπουμ "When Everything Changes". Η πρώτη επίσκεψη στην Ευρώπη την άνοιξη του 1989 τον φέρνει στην Νορβηγία για 6 μήνες και κατόπιν στην Ελλάδα για διακοπές. Από το 1993 και ύστερα μένει στην Ευρώπη: Αθήνα, Κοπεγχάγη, Παρίσι και Ελσίνκι. Το 2001 βγαίνει το δεύτερό του άλμπουμ με τίτλο "Frame". Επιστρέφει και εγκαθίσταται στην Αθήνα αλλάζοντας τρόπο ζωής. Ασχολείται με το εμπόριο μουσικών οργάνων και μειώνει τις εμφανίσεις του. Συνεχίζει όμως να γράφει τραγούδια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου