Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Τρίτη 4 Ιούνη: Εκδήλωση για την Εθνική Σχολή Αυτοδιαχείρισης Florestan Fernades (ENFF)

 

Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα σας καλεί την Τρίτη 4 Ιουνίου στις 7.00μμ στην Λαμπηδόνα (Άλσος Αγίας Τριάδας - Βύρωνας). Ο Henrique Novaes (Ενρίκε Νοβάες), πανεπιστημιακός, μέλος του κινήματος MST ("Movimento Sem Terra": Κίνημα των Χωρίς Γη) θα μας μιλήσει για την Εθνική Σχολή Florestan Fernandes (ENFF), στην οποία διδάσκει.

H Σχολή  είναι κοντά  στο Σάο Πάολο (Βραζιλία) και ιδρύθηκε το 2005 από τον καθηγητή κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Σάο Πάολο, Florestan Fernandes, με στόχο την πολιτική εκπαίδευση των εργαζομένων και των αγροτών στην αυτοδιαχείριση και την διεθνή ταξική αλληλεγγύη.

Η σχολή λειτουργεί με οργάνωση και ευθύνη του κινήματος MST και απευθύνεται, πρωταρχικά, σε κοινωνικά κινήματα και συλλογικότητες  από την Βραζιλία και όλο τον κόσμο. Περισσότεροι από 500 καθηγητές (πανεπιστημιακοί, ερευνητές, μελετητές κ.ά)  εργάζονται εθελοντικά στη σχολή, που διαθέτει βιβλιοθήκη με 40000 βιβλία, πλήρη ηλεκτρονικό εξοπλισμό και χώρους φιλοξενίας (διαμονής και διατροφής) για 200 άτομα. Οι σπουδαστές/ριες διδάσκονται ποικιλία μαθημάτων,  όπως φιλοσοφία, ανθρώπινα δικαιώματα, ιστορία, αγροοικολογία, τέχνη, κοινωνιολογία και άλλα, ενώ επίσης γίνεται πρακτική εκπαίδευση σε αγροτική καλλιέργεια και παραγωγή. Μέχρι σήμερα έχουν  φοιτήσει στη σχολή περισσότεροι από 25000 σπουδαστές και σπουδάστριες, νέοι, νέες και ενήλικες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου