Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη: Cine Λαμπηδόνα - "Rocco e i suoi fratelli" (Ο Ρόκκο και τ' αδέρφια του)

 

Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα σας καλεί την Πέμπτη 12/9/24 στις 8.30μμ στη Λαμπηδόνα (Άλσος Αγίας Τριάδας - Βύρωνας). Θα προβάλουμε την κλασική ταινία "Rocco e i suoi fratelli" (Ο Ρόκκο και τ' αδέρφια του) σε σκηνοθεσία Luchino Visconti, 1960. Μουσική: Nino Rota. Πρωταγωνιστούν: Alain Delon, Renato Salvatori, Claudia Cardinale, Annie Girardot, Κατίνα Παξινού, Σπύρος Φωκάς.

Λόγω μεγάλης διάρκειας της ταινίας, η ώρα έναρξης θα τηρηθεί αυστηρά. Στο εξής, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν η προβολές θα συνεχίσουν να γίνονται υπαίθρια. Διαφορετικά στον εσωτερικό χώρο.

Μια μητέρα με τους πέντε γιούς της μεταναστεύουν από τον ιταλικό νότο (Καλαβρία) στον βορρά (Μιλάνο) για να βρουν δουλειά και να ξεφύγουν απο την φτώχεια. Όμως η ζωή εκεί έχει άλλους ρυθμούς και προκλήσεις, γεγονός που φέρνει τα αδέρφια σε σύγκρουση. Η ταινία είναι χωρισμένη σε πέντε ενότητες, μία για κάθε ένα από τα αδέρφια. Βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας με Αργυρό Λέοντα και με το βραβείο FIPRESC.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=kK1WXnyEkBk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου