Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
Νίκη στην απεργία των Χαλυβουργών!


Αυτά τα Χριστούγεννα θέλουμε να είναι διαφορετικά από τα προηγούμενα.

Σήμερα, λέμε τα κάλαντα με έναν διαφορετικό τρόπο. Είχαμε να το κάνουμε πάρα πολλά χρόνια - από τότε που ήμασταν μικρά παιδιά - αλλά, φέτος, υπάρχει ένας σημαντικός λόγος.

Εδώ και 55 ημέρες, 400 εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία» απεργούν υπερασπίζοντας το δικαίωμά τους για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς, σταθερές εργασιακές σχέσεις ενάντια στην εργοδοσία του συγκεκριμένου εργοστασίου.

Μέσα στις μέρες των Χριστουγέννων οι απεργοί στην «Ελληνική Χαλυβουργία» βιώνουν την ίδια βάρβαρη αντιμετώπιση από τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου. Οι απειλές για εκκένωση του κατειλημμένου εργοστασίου και η τρομακτική αδιαφορία για τα αιτήματα των απεργών είναι συνέχεια της εφαρμογής του 5ωρου, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της μείωσης μισθών και των απολύσεων. Και όλα αυτά σε μια επιχείρηση που ανεβάζει διαρκώς τον τζίρο της!

Κυβερνήσεις, επιτροπές ειδικών και εργοδότες, με φτηνή δικαιολογία την κρίση, επιδιώκουν να σαρώσουν κάθε εργατική κατάκτηση και δικαίωμα για να μας κάνουν σύγχρονους σκλάβους. Την κρίση όμως δεν τη δημιουργήσαμε εμείς και δεν θα την πληρώσουμε!

Σήμερα, λοιπόν, υπάρχει ένας ακόμα λόγος να ξαναπούμε τα κάλαντα, να θυμηθούμε μια συνήθεια που είχαμε ξεχάσει. Είναι καιρός να θυμηθούμε ξανά τις «σκονισμένες» έννοιες της αλληλεγγύης και του αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια. Είναι καιρός να θυμηθούμε ξανά τι σημαίνει απεργία και συλλογικός αγώνας για δικαιώματα, δουλειά, ψωμί κι ελευθερία.


Για να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο την απεργία των εργαζομένων
της «Ελληνικής Χαλυβουργίας»!

Μια δική τους νίκη θα είναι και δική μας!

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα

koinonikokentrovirona@gmail.com
http://politistikokentrovirona.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου