Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση για την Εβδομάδα Αλληλεγγύης

Ως Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα θεωρούμε απαραίτητο να ανακοινώσουμε ότι δεν είμαστε συνδιοργανωτές της Εβδομάδας αλληλεγγύης που οργανώνει αυτές τις μέρες ο Δήμος μαζί με την Ι. Μητρόπολη , τους προσκόπους κλπ , όπως αναφέρεται μάλλον εκ παραδρομής, στην σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Το εγχείρημα του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα, αναπτύσσει την ανεξάρτητη δράση του με αυτοτέλεια από κυβερνητικές οργανώσεις και κρατικούς θεσμούς (δήμους, περιφέρειες,κ.α.), λειτουργεί με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες , στη βάση εβδομαδιαίας ανοιχτής συνέλευσης όπου με ισότιμη συμμετοχή όλων συνδιαμορφώνονται και αποφασίζονται οι δράσεις του χώρου . Στη συνέλευσή μας , δεν συζητήθηκε και προφανώς δεν αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στην παραπάνω εκδήλωση.

Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα είναι ανοιχτός χώρος κοινωνικής αλληλεγγύης, συζήτησης και δράσης όπου σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα πραγματοποιούνται πλήθος αλληλέγγυων δραστηριοτήτων όπως διαφόρων ειδών μαθήματα, δημιουργική απασχόληση παιδιών, κοινωνικό καφενείο, συλλογική κουζίνα, προβολές, παραστάσεις , συζητήσεις , συναυλίες κλπ.

Στηριζόμαστε στις αξίες της συλλογικότητας ,της αυτοδιαχείρισης , της ανιδιοτελούς προσωπικής προσφοράς και της αληθινής κοινωνικής αλληλεγγύης που πραγματώνεται μεταξύ αυτών που την έχουν ανάγκη.

Θέλουμε όχι απλά να προσφέρουμε κοινωνικά , αλλά να αμφισβητήσουμε μια κοινωνία φτώχειας , να πειραματιστούμε για το πώς θα συμβάλλουμε σε μια κοινότητα αγώνα που θα διαμορφώνει τους όρους μιας καλύτερης ζωή


Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου