Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

"Καμπυλωμένες Μορφές" - Έκθεση Ζωγραφικής της Ελπινίκης Πουλοπούλου: 22, 23, 24 Σεπτεμβρίου 2017, πάρκο Καραολή & Δημητρίου στον Βύρωνα


Καμπυλωμένες Μορφές

Έκθεση Ζωγραφικής της Ελπινίκης Πουλοπούλου: 
22, 23, 24 Σεπτεμβρίου 2017, πάρκο Καραολή & Δημητρίου στον Βύρωνα

Οι ρωγμές του ιστορικού χρόνου, οι περίοδοι κρίσης στις οποίες τα καθιερωμένα πρότυπα καταρρέουν αλλά και οι ίδιες οι κοινωνίες αναζητούν απεγνωσμένα νέους τρόπους δόμησης της ζωής.

Ο υπερρεαλισμός γεννήθηκε όταν τα πολιτισμικά θεμέλια των κοινωνιών της Ευρώπης συνθλίβονταν στις μυλόπετρες των μεγάλων αντιφάσεων που εξερράγησαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Ήρθε να εκφράσει τον αγώνα για την διαμόρφωση μιας νέας κοινωνίας, δίνοντας έκφραση στις εσώτερες επιθυμίες των ανθρώπων και διαρρηγνύοντας το καθιερωμένο πλαίσιο και ως προς τη μορφή και ως προς το περιεχόμενο. 

Η ζωγράφος Ελπινίκη Πουλοπούλου -με τα έργα της να λειτουργούν σαν "τηλεσκόπιο" της ιστορίας- και το Κοινωνικό - Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα σας προσκαλούν να συναντηθούμε και να αισθανθούμε τους τριγμούς των σημερινών μεγάλων κοινωνικών αντιθέσεων και συγκρούσεων. Να μιλήσουμε και να εκφραστούμε για το σήμερα αλλά και για το παρελθόν, που άλλοτε το μπολιάζει και άλλοτε το στοιχειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου