Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Τετάρτη 13 Μαρτίου, 8 μ.μ.: «Η ιστορία στο δημόσιο λόγο. Ένα εργαλείο πολιτικής;»


Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα σας προσκαλεί στην εκδήλωση-συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου, στις 8 μ.μ. στη Λαμπηδόνα, με θέμα: Η ιστορία στο δημόσιο λόγο. Ένα εργαλείο πολιτικής; Θα μιλήσει ο Δημήτρης Δημητρόπουλος.

"...Η ιστορία, με όχημα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιείται από πολιτικούς, πολιτικολογούντες ή επιθυμούντες να κάνουν την όποια πολιτικού χαρακτήρα παρέμβαση· η ιστορία αποτελεί δηλαδή εύκολο και χρήσιμο καταφύγιο για ποικίλου χαρακτήρα παρεμβάσεις στο δημόσιο λόγο.

Δεν νομίζω ότι η πρακτική αυτή αποτελέι καινούριο φαινόμενο· η εντύπωσή μου όμως είναι ότι η σφοδρή οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, το επέτεινε και έδειξε ότι η χρήση της ιστορίας στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μπορεί να αποτελέσει ένα πρόσφορο ένα βολικό εργαλείο παρέμβασης στα σημερινά πολιτικά διακυβεύματα. Πρόκειται επομένως για εργαλειακή χρήση της ιστορίας στην τρέχουσα πολιτική, που εκδηλώνεται κυρίως με δύο τρόπους, μέσω των λέξεων και των εικόνων...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου