Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Παρασκευή 28/4/2023 21:00: Live Krista Detor and the Isle of Light



Το Κοινωνικό - Πολιτιστικό Κέντρο σας προσκαλεί στην συναυλία με την  Krista Detor "Krista Detor and the Isle of Light" που θα πραγματοποιηθεί στη Λαμπηδόνα την Παρασκευή 28/4/2023 στις 21:00.

Λίγα λόγια  για την Krista

H Krista Detor είναι τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και πιανίστας από την Indiana των Η.Π.Α. της οποίας το έργο έχει επαινεθεί διεθνώς και για την οποία έχει ειπωθεί η φράση "Η Joni Mitchel συνάντησε τον Leonard Cohen".

Το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο A Dream in a Cornfield κυκλοφόρησε το 2004. Ακολούθησε το Mudshow το 2006 με το οποίο καθιερώθηκε στην διεθνή μουσική σκηνή.

Το τρίτο της άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2007 με τίτλο Cover Their Eyes και ήταν αποτέλεσμα κοινής δουλειάς με τον σύντροφό της και παραγωγό David Weber. Ανέβηκε στο No. 1 του Euro - Americana ενώ η μουσική της παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ των Καννών και από πολλούς εθνικούς, περιφερειακούς και τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς του B.B.C. συμπεριλαμβανομένου.

Το Μάρτιο του 2009 επιλέχθηκε ως μέλος του Darwin Songhouse μαζί με άλλους επτά τραγουδοποιούς στο Shrewsbury της Αγγλίας.

Το τέταρτο άλμπουμ κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2010 με τίτλο Chocolate Paper Suites. Ακολούθησε μια περιοδία στη Βόρεια Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το άλμπουμ περιλαμβάνει μια σειρά πε΄ντε σουίτες των τριών τραγουδιών η κάθε μία βασισμένων σε θέματα και εικόνες εμπνευσμένων από τους, μεταξύ άλλων στοχαστών και καλλιτεχνών,  Federico Garcia Lorca, Dylan Thomas και Darwin αλλά και από προσωπικές εμπειρίες.

Περιοδεύοντας τακτικά στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη, η Krista έχει συνεργαστεί επί σκηνής, μεταξύ άλλων, με τους Joan Armatrading, Suzanne Vega, Aaron Neville, Loudon Wainwright, Sam Phillips, Colin Linden, Karine Polwart, Rachael McShane, Emily Smith, Chris Wood, Luka Bloom, Slaid Cleaves, Peter Mulvey, The Wailing Jennys, Jakob Dylan, Jez Lowe, Carrie Newcomer, Lucy Kaplansky, and John Gorka και με το σύντροφό της και παραγωγό David Weber.

Μερικά από τα σχόλια για το έργο της Krista από διάφορα μουσικά έντυπα είναι τα ακόλουθα:

  • "... ένα μικρό θαύμα", Rolling Stones
  • "Θεωρείστε το Mudshow μια νουβέλα σαν το Manchild του Richard Write στο Promised Land ή το μουσικό ισοδύναμο του Dreams του Akira Kurosawa: μια συλλογή μικρών ιστοριών ή ταινιών μικρού μήκους από όνειρα που τοποθετήθηκαν μαζί σχηματίζοντας ένα όλο που υπερβαίνει το άθροισμα των μερών του.", MusicDish
  • "Όλοι οι τραγουδιστές - τραγουδοποιοί πρέπει να είναι τόσο καλοί", The Boston Herald

Δισκογραφία

  • Mudshow (2006)
  • Cover Their Eyes (2007)
  • Robert Johnson Has Left Mississippi (2008) (EP)
  • The Silver Wood: Wintersongs (2008)
  • Chocolate Paper Suites (2010)
  • Flat Earth Diary (2013)
  • Barely (2015)
  • Chaos, Collisions and Clocks (2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου