Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Κυριακή 10 Μαρτίου: Κινητοποίηση για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη στέγαση - πλ. Αγίου Λαζάρου

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ: Τετάρτη (06/03) τα κοράκια των τραπεζών και funds, σε πλήρη συνεργασία με τους μπάτσους και δικαστές επιχείρησαν να πάρουν άλλο ένα σπίτι απο μια άνεργη γυναίκα στη Βρυούλων 19 στον Βύρωνα. Η απεγνωσμένη γυναίκα βγήκε στο μπαλκόνι του 3ου ορόφου και απειλούσε οτι θα πηδήξει στο κενό. Οι μπάτσοι, σαν να μην συνέβαινε τίποτα, έφεραν γερανό για να απομακρύνουν τα παρακαρισμένα αμάξια ώστε να τοποθετηθεί στρώμα διάσωσης απο την πυροσβεστική και να συνεχιστεί η διαδικασία της έξωσης.

Με την παρουσία αλληλέγγυου κόσμου και της γειτονιάς για άλλη μια φορά εκδιώχθηκαν! Αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση, μαζι με την περίπτωση της Μικράς Ασίας 90, όπου επιχειρείται έξωση 1ης κατοικίας στη γειτονιά του Βύρωνα. Για κράτος, τράπεζες και funds φαντάζει λογικό να πετούν τον κόσμο απο τα σπίτια, για χρέη μερικών χιλιάδων ευρώ που όλες οι κυβερνήσεις δημιούργησαν, ενώ την ίδια στιγμή απαλλάσσονται απο χρέη εκατομμυρίων διάφοροι άεργοι "επιχειρηματίες".

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Θα στεκόμαστε στο πλευρό των γειτόνων μας, θα οργανωνόμαστε και θα αγωνιζόμαστε συλλογικά για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην στέγαση.

Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε μέσα απο τους αγώνες, τον δρόμο και την οργανωμένη πάλη ενα μεγάλο "ΩΣ ΕΔΩ!" σε όλους αυτούς που θέλουν να μας κλέψουν το φαί, την στέγη και την αξιοπρέπεια.

Καλούμε σε κινητοποίηση την Κυριακή 10/03 στις 12:00 στην Πλ. Αγίου Λαζάρου στον Βύρωνα.

Επόμενη "Ανοιχτή Συνάντηση για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην στέγαση στις Ανατολικές Συνοικίες" την Πέμπτη 14/3, 19:00 στην Λαμπηδόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου