Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Πέμπτη 21/03: Εκδήλωση - Λατινική Αμερική και αυτοδιαχείριση - Ανοίγοντας δρόμους για το μέλλον

 

Την Πέμπτη 21/03, στις 8:00μμ, η Εναλλακτική Δράση θα παρουσιάσει στον φιλόξενο χώρο του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα (Λαμπηδόνα, Βύρωνας, Άλσος Αγ.Τριάδας) το πρόταγμα της αυτοδιαχείρισης και της αυτονομίας, που ανοίγει ένα νέο ελπιδοφόρο δρόμο για τους λαούς όλου του κόσμου. Αυτό θα γίνει μέσα από την προβολή εμπειριών από συλλογικότητες και κοινωνικά κινήματα της Λατινικής Αμερικής, που από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, με σκληρούς αγώνες έχουν πετύχει να διαμορφώσουν αυτή την νέα κοινωνική πραγματικότητα. 

Θα παρουσιαστούν κινήματα όπως αυτό των ζαπατίστας στο Μεξικό, των ανακτημένων επιχειρήσεων στην Αργεντινή και σε πολλές χώρες της Λ.Αμερικής, το κίνημα που έχουν δημιουργήσει οι κομμούνες στη Βενεζουέλα και το κίνημα MST (Κίνημα των Χωρίς Γη) στη Βραζιλία, την Εθνική Σχολή Αυτοδιαχείρισης και καταλήψεων F. Fernades κ.ά.

Η εκδήλωση γίνεται με την ευκαιρία της 5ης Πανευρωπαϊκής Συνάντησης για την Αυτοδιαχείριση, που θα γίνει στη Βαρκελώνη από 10 έως 12 Μαΐου και στην οποία θα συμμετάσχει η Εναλλακτική Δράση. Περισσότερα για την εκδήλωση εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου