Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

3o Φεστιβάλ Λαμπηδόνας: Οι δύο κεντρικές συζητήσεις την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουνίου

- Παρασκευή 24 Ιουνίου, 7 μμ. Μεταναστευτικό προσφυγικό: Φιλανθρωπία ή αλληλεγγύη; Εισηγητής ο Γιώργος Τσιάκαλος, παρεμβαίνουν συλλογικότητες/δομές αλληλεγγύης σε πρόσφυγες/μετανάστες.
Η προσφυγική /μεταναστευτική κρίση έδωσε την ευκαιρία σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα να επιδείξουν πρωτοφανή κοινωνική αλληλεγγύη η οποία κατέδειξε τόσο τα όρια της φιλανθρωπίας του κράτους όσο και το εύρος της εμπορευματικοποίησης της ανθρώπινης δυστυχίας στην οποία επιδίδεται ο σύγχρονος καπιταλισμός. 

Στη συζήτηση ανιχνεύουμε με τον Γιώργο Τσιάκαλο και εκπροσώπους από την Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26, το Χώρο Στέγασης Προσφύγων City Plaza και το Συντονισμό για το Προσφυγικό- Μεταναστευτικό τόσο τις θεωρητικές προκείμενες όσο και τις πρακτικές απολήξεις αυτού του φαινομένου και διερευνούμε τα όρια και τους όρους δράσης μας.

- Σάββατο 25 Ιουνίου, 7 μμ. Κοινά και δημόσιος χώρος: Πέραν του Δημόσιου και του Ιδιωτικού. Εισηγητές: Σταύρος Σταυρίδης, Παναγιώτης Βασιλάκης, Γιώργος Σωτηρόπουλος. Παρεμβαίνουν εκπρόσωποι από το περιοδικό Βαβυλωνία και τον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Βοτανικός Κήπος.

Αποτελούν. και με ποιον τρόπο, οι έννοιες των κοινών και του δημόσιου χώρου μέρος της απάντησης στη κρίση κοινωνικής (ανα)παραγωγής που έχουν περιέλθει τόσο το κράτος όσο και η αγορά και μαζί τους μια ολόκληρη ιστορική περίοδος;
Στη συζήτηση αυτή εξετάζουμε, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, εγχειρήματα συγκρότησης δημόσιων χώρων με χειραφετητικό πρόταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου