Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ανταλλακτήριο Σπόρων "Τα Σπόρια": συνάντηση το Σάββατο 4 Ιούνη στις 5 μ.μ.

Το Ανταλλακτήριο Σπόρων Βύρωνα «Τα Σπόρια» σας εύχεται καλό καλοκαίρι και σας προσκαλεί το Σάββατο 4/6/2016 στις 5 μ.μ. στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα, Άλσος Αγίας Τριάδας) για την τακτική μηνιαία συνάντησή μας. Στη συνάντηση θα μοιραστούμε παραδοσιακούς σπόρους κηπευτικών, θα συσκευάσουμε μαζί σπόρους και θα φροντίσουμε τον λαχανόκηπο μας (πότισμα, στήριξη στις τομάτες, καθαρισμό του χώρου των παρτεριών) και τον κομποστοποιητή μας.
Ο λαχανόκηπος χρειάζεται πλέον καθημερινό πότισμα και έχουμε ήδη προμηθευτεί τροχήλατη ανέμη για το λάστιχο ώστε να γίνεται εύκολα το πότισμα. Επειδή μέχρι τώρα αυτή η εργασία γίνεται από 1-2 άτομα μόνο, καλούμε τους φίλους/φίλες να στηρίξουν την προσπάθεια και εφόσον μπορούν, να αναλάβουν να ποτίζουν τα παρτέρια ένα απόγευμα την εβδομάδα. Μπορείτε να μας ενημερώσετε σχετικά είτε στη συνάντηση του Σαββάτου είτε στο email του Ανταλλακτηρίου, ώστε να διαμορφώσουμε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα ποτίσματος.
Όπως σε όλες τις συναντήσεις μας, μπορείτε να φέρετε και υλικά για τροφοδοσία του κομποστοποιητή, όπως ωμά φυτικά απορρίμματα κουζίνας, απορρίμματα κήπου, φύλλα δέντρων, κατακάθι από καφέ/ροφήματα βοτάνων κ.λπ. Το ώριμο κομπόστ χρησιμοποιείται στα παρτέρια του λαχανόκηπου, ενώ μέρος του θα μοιράζεται και σε όσους/όσες τον φροντίζουν.
Τυχόν σπόροι από παραδοσιακές ποικιλίες που καταφέρατε να συλλέξετε είναι πάντα ευπρόσδεκτοι.
Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε το Σάββατο για ανταλλαγές σπόρων, εργασίες και κουβεντούλα!

Ανταλλακτήριο Σπόρων Βύρωνα «Τα Σπόρια»

Email επικοινωνίας: sporoi.la@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου