Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Σάββατο 20 Απριλίου - live με τους Art Telepaths, Toxic Rabbits και The Cabin Fever


To Σάββατο 20 Απριλίου ανεβαίνουν στη σκηνή της Λαμπηδόνας οι Art Telepaths, οι Toxic Rabbits και οι The Cabin Fever | Ώρα έναρξης: 9.00 μμ | Λαμπηδόνα (δασύλλιο Αγ. Τριάδας, Βύρωνας) | Είσοδος ελεύθερη | η εκδήλωση ατο fb: https://www.facebook.com/events/579566712528583/

ART TELEPATHS

Οι ART Telepaths δημιουργήθηκαν πριν από χρόνια σαν Studio Project Act από τον Γιώργο Σκαρλάτο (ex-Magic de Spell). Το 2013 κυκλοφόρησαν με την Geheimnis Records ένα 10-ιντσο EP βινύλιο σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, με 5 τραγούδια που γράφτηκαν στις αρχές των 80’s, αλλά δεν ηχογραφήθηκαν ποτέ με τους Magic de Spell και τίτλο “Heaven Up There ! ...Red Carpets Down Here...”. Το ύφος post punk και dark electronic, με αρκετά πειραματικά στοιχεία. Στις ηχογραφήσεις των τραγουδιών αυτών, συμμετείχαν μέλη των MdS του 1982, ενώ προσκλήθηκαν και μέλη underground συγκροτημάτων της αρχής των ‘80s (Παρθενογένεσις & Forward Music Quintet, Anti-Τroppau Council, Metro Decay, Not2without3). Το EP είναι ήδη sold-out.

Σήμερα οι ART Telepaths, έχουν μετασχηματιστεί σε live μπάντα με line-up: Γιώργος Σκαρλάτος - μπάσο & φωνή, Στάθης Παπανδρέου (ex ΑΔΙΕΞΟΔΟ & Split Image) – τύμπανα και Γιώργος Τέντης (Head On) - κιθάρα.

Μουσικά επεξεργάζονται μελωδίες και ρυθμούς dark alternative post-punk με συμπαγή και εκρηκτικό ήχο, παίρνοντας σαφή θέση και στάση στην κοινωνική κατάσταση των καιρών. Η θεματολογία τους έχει επίκεντρο τον Άνθρωπο, με κατανόηση της υπαρξιακής και συνειδησιακής του κατάστασης. Στα τραγούδια τους προβάλλουν την εκμετάλλευση και την εξαπάτηση του ατόμου, μέσα από τον πόλεμο, την βία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την απαξίωση, αλλά και την εργαλειοποίησή του από τις δράσεις των συστημάτων εξουσίας. Νιώθουν δίπλα σ’ αυτούς που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την ψυχή τους, τα όνειρά τους, αλλά και την έκφρασή τους για ένα καλύτερο κόσμο. Οι ART Telepaths έχουν ξεκινήσει τις ζωντανές εμφανίσεις και σύντομα θα βρεθούν στο studio για να ηχογραφήσουν.

TOXIC RABBITS

Οι Toxic Rabbits με τις post punk μελωδίες τους σχολιάζουν την κοινωνική πραγματικότητα επηρεασμένοι από τον παλμό της εποχής τους. Ως μουσικοί δε μένουν αμέτοχοι απέναντι στην αδικία που γεννούν οι κοινωνικές αντιθέσεις και αφουγκράζονται τον ανθρώπινο πόνο. Μέσα από τους στίχους τους παίρνουν θέση απέναντι στη βία που γεννούν οι πόλεμοι εντός και εκτός της χώρας τους και καταδεικνύουν την επίθεση που γίνεται στη ζωή των καταπιεσμένων και των κοινωνικά αποκλεισμένων. 

Ο σκοτεινός τους ήχος συνδυάζει τον δυναμισμό και εξεγείρεται απέναντι σε ό,τι βασανίζει τον σύγχρονο άνθρωπο που σκέφτεται και επιδιώκει μία ζωή με αξιοπρέπεια. Ο πρώτος τους δίσκος «City of Dead Lights», που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο από την Sound Effect Records, επιδιώκει να σταθεί δίπλα σε κάθε άτομο και σε κάθε κοινωνική κίνηση που αντιδρά και δημιουργεί πέρα από τις νόρμες που επικρατούν σήμερα. Στο έργο τους συνομιλούν με το ασυνείδητο και τις εγκεφαλικές διεργασίες του ατόμου που δεν επαναπαύεται, που πασχίζει να μην ενσωματωθεί στο αξιακό σύστημα της εξουσίας. Ο ήχος του πρώτου δίσκου βυθίζεται στη δίνη της σκοτεινής πλευράς της ψυχής, η οποία γεννά χειμαρρώδεις εκρήξεις και αναζητά το νόημα της ύπαρξης.

THE CABIN FEVER

Οι Cabin Fever δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο του 1993 από μέλη των Braindead και Drops. Μετά από αρκετές εμφανίσεις κυρίως στο ΑΝ και στον Ήχο (Aγία Παρασκευή), το 1997 "κυκλοφόρησαν" σε δική τους παραγωγή το demo "Never End". Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους. Στις αρχές του 2016, και ίσως με αφορμή τον θάνατο του Bowie, ξαναβρέθηκαν για κάποια "δειλά" τζαμαρίσματα.

Τον Ιανουάριο του 2017 -μετά από 20 σχεδόν χρόνια !- ξαναβρέθηκαν στη σκηνή, στο τελευταίο Dark Days Festival στο Modu. Δύο μήνες αργότερα, παρουσίασαν μερικά καινούρια κομμάτια στο Future Sonic Festival στο Six Dogs. Την ίδια χρονιά συμμετείχαν στη συλλογή "Stimmen Der Seele vol. 2" με το instrumental "Western Skies". Τον Μάρτιο του 2018 εμφανίστηκαν στο Future Sonic Festival II, στο Death Disco.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου