Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Σάββατο 6 Απριλίου, 9.00 μ.μ.: Συναυλία ελεύθερου αυτοσχεδιασμού

Συναυλία ελεύθερου αυτοσχεδιασμού
 
Γιώργος Κοκκινάρης (κόντραμπάσο)

Γιώργος Μαλεφάκης (βιόλα)





 
 
Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα σας προσκαλεί στη συναυλία ελεύθερου αυτοσχεδιασμού με τους Γιώργο Κοκκινάρη στο κόντρα - μπάσο και Γιώργο Μαλεφάκη  στη βιόλα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου στις 9:00 μ.μ. στην Λαμπηδόνα.

Στην συναυλία οι δύο μουσικοί προσπαθούν να παρουσιάσουν την δουλειά τους πάνω στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Ένα είδος μουσικής αρκετά αυστηρού και ταυτόχρονα αρκετά ελεύθερου. Σκοπός η άμεση επικοινωνία με τον κόσμο και η επιρροή μαζί του.

To ντουέτο θα παίξει 20 λεπτά μουσικής. Αμέσως μετά οι μουσικοί θα συζητήσουν μπροστά στο κοινό για 10 λεπτά μεταξύ τους για το τι σκέφτονται όταν αυτοσχεδιάζουν, παρατηρήσεις για αυτό που μόλις έγινε, τις εντυπώσεις και τα συναισθήματά τους. Θα ακολουθήσει ένα 20 λεπτό μουσικής ΞΑΝΑ και μετά συζήτηση με τον κόσμο.

To ντουέτο ελεύθερου αυτοσχεδιασμού δραστηριοποιείται στην Αθήνα τα τελευταία 3 χρόνια. Κοινά βιώματα από την σύγχρονη κλασική μουσική αλλά και τον avante garde αυτοσχεδιασμό διαμορφώνουν έναν διάλογο που ξεκινά πάντα σαν να είναι η “πρώτη φορά”. Στις ζωντανές εμφανίσεις λείπει κάθε στοιχείο προετοιμασμένου υλικού (γραφ. οδηγοί, παρτιτούρες, cues κά) κάνοντας το ηχητικό τοπίο να βασίζεται στην προσωπική δουλειά και σχέση των δύο μουσικών. Τα δύο έγχορδα προσπαθούν να ξεφύγουν από τις συμβατικές τεχνικές τους, ωθώντας τους μουσικούς να παίζουν κάτι που δεν έχουν ξαναπαίξει πριν.

O Γιώργος Κοκκινάρης σπουδάζει κλασικό κοντραμπάσο (σόλο & ορχήστρα). Σκοπός του να εξερευνήσεις τις ηχητικές δυνατότητες του κοντραμπάσου σε συνδυασμό με λόγο, υποκριτική, κίνηση και άλλες μορφές τέχνης. Συνεργάζεται με άλλους μουσικούς από την σκηνή της free jazz/avante garde και του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού δίνοντας παραστάσεις στην Αθήνα. Συμμετέχει σε σχήματα duo, trio μαζί με χορευτές, ηθοποιούς, ποιητές και ζωγράφους.

Το Ιούνιο του 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ "Touch - 8 improvised stories for Solo Double Bass". https://kokkinaris.bandcamp.com

O Γιώργος Μαλεφάκης σπούδασε βιολί και ανώτερα θεωρητικά και το 2011 πήρε δίπλωμα Σύνθεσης απο την τάξη του Γ. Μηνά. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια (ενορχήστρωσης, ανάλυσης, μουσικολογικά κ.ά.) και εργαστήρια σύνθεσης, με Έλληνες και ξένους καθηγητές. Παράλληλα με τη διδακτική και συνθετική δραστηριότητα, ασχολείται ενεργά με τη φωνητική/χορωδιακή μουσική, ως μέλος ή ιδρυτής επαγγελματικών αλλά και ερασιτεχνικών συνόλων, καθώς επίσης και με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό με διάφορα σχήματα και project (https://www.facebook.com/c.r.a.f.t.rfi), ενώ είναι εκ των κύριων διοργανωτών του Impro Fest, που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα (https://improfest2015.wordpress.com).
 
Έργα του έχουν παιχτεί σε διάφορους χώρους, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και η πρώτη δισκογραφική συμμετοχή στο album At Tonal
(http://asma.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=104).


Η εκδήλωση στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου