Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό!

Σε μία έκταση 330 τετραγωνικών χιλιομέτρων λίγο μικρότερη από την Άνδρο, έχουν πακτωθεί και ζούνε σε συνθήκες γκέτο από το 2016, 2.500.000 Παλαιστίνιοι. Με εξευτελιστικούς ελέγχους από τον ισραηλινό στρατό στις πύλες του γκέτο, με άθλια μεροκάματα, με διαρκή καταστολή, συλλήψεις και δολοφονίες. Την ίδια στιγμή, επεκτείνονται διαρκώς οι παράνομοι ισραηλινοί οικισμοί στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. 

Η κατάσταση κλιμακώθηκε απότομα έπειτα από την επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινούς οικισμούς και την γενοκτονική αντεπίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ, με στόχο την εκδίωξη των εναπομείναντων Παλαιστινίων από την Γάζα και την πλήρη ενσωμάτωση των εδαφών της στο Ισραήλ. Το Ισραηλινό κράτος με την πολιτική που ασκεί εδώ και δεκαετίες στην περιοχή, ευθύνεται για τα δεινά που βιώνει τόσο ο παλαιστινιακός, όσο και ο ισραηλινός λαός, ενώ οι πρακτικές του μόνο τον αντισημιτισμό ενισχύουν. 

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Παλαιστινίων για λευτεριά, για να έχουν την δική τους πατρίδα, ενώ δεν ταυτιζόμαστε με τις πρακτικές και τα προτάγματα της Χαμάς. Επισημαίνουμε την υποκρισία της "νόμιμης άμυνας" από το Ισραήλ ως πρόσχημα γενοκτονίας, που εκκολάπτει την θρησκοληψία και την αγριότητα από την άλλη πλευρά, αλλά και την δυτική προπαγάνδα που ενώ επί χρόνια συγκάλυπτε την γενοκτονία των Παλαιστινίων, τώρα με κατασκευασμένες πληροφορίες παρουσιάζει κάθε μορφή βίας από πλευράς τους, ως απρόκλητη θρησκοληπτική βαρβαρότητα. 

- Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και στον σχεδιασμό ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ. 

- Συναδέλφωση των λαών, απέναντι στον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, τον σωβινισμό, τις θρησκευτικές μισαλλοδοξίες και την βαρβαρότητα. 

Η συνέλευση του ΚΠΚΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου