Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, Cine Λαμπηδόνα: "Chile 1976" (παραγωγή 2022)

Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα σας καλεί την Πέμπτη 30/11/23 στις 8.30μμ στη Λαμπηδόνα (Άλσος Αγίας Τριάδας - Βύρωνας). Θα προβάλλουμε το πολιτικό θρίλερ "Chile 1976" (2022), σε σκηνοθεσία Manuela Martelli, με τους: Aline Küppenheim, Nicolás Sepúlveda, Hugo Medina. Η είσοδος όπως πάντα, είναι ελεύθερη.

Χιλή, 1976. Η σκληρή δικτατορία του Πινοσέτ βρίσκεται στον τρίτο χρόνο της. Μια ευκατάστατη γυναίκα ζει την ανέμελη αστική ζωή της, μακριά από τον ζόφο των συλλήψεων, των βασανιστηρίων και των δολοφονιών που φτάνει σε αυτήν μόνο σαν ένας μακρινός απόηχος. Τα πράγματα όμως αλλάζουν όταν καλείται να περιθάλψει έναν διωκόμενο τραυματία φοιτητή και το κάνει με απόλυτη αφοσίωση, όπως της επιβάλλει η ηθική της, μπαίνοντας έτσι εθελοντικά στην παρανομία. Οι δύο κόσμοι συναντώνται με δραματικό τρόπο. Εξαιρετική ερμηνεία της Aline Küppenheim στον βασικό ρόλο.

Σημείωση:
Η αξιόλογη σκηνοθέτις, Manuela Martelli είχε παίξει, 18 χρόνια νωρίτερα, τον ρόλο της νεαρής προλετάριας στην ταινία "Machuca" που προβάλλαμε μετά την "Μάχη της Χιλής", ενώ η Aline Küppenheim τον ρόλο της αστής μητέρας του Γκονζάλο, στην ίδια ταινία.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=TpVgHihc-Sc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου