Φωτογραφικό Υλικό

Παρουσίαση βιβλίου: 

Τα Βουνά Προηγούνται
του Φώτη Κατέβα
Τετάρτη 1/6/2018


Παρουσίαση βιβλίου: 

Μάης 1968 - Ρωγμή από το Μέλλον
του Βασίλη Μηνακάκη
Τετάρτη 23/5/2018


 Προ-φεστιβαλικό Πάρτυ: 

Σάββατο 12/5/2018Εκδήλωση - Συζήτηση: 

Για την Κριτική της Καθημερινής Ζωής
του Χρυσούλας Μητσοπούλου
Τετάρτη 9/5/2018

Παρουσίαση βιβλίου: 

Διψώντας για δικαιοσύνη
Περί θεωρίας και ιστορίας της επανάστασης
του Γιώργου Σωτηρόπουλου
Τετάρτη 21/3/2018


Παρουσίαση βιβλίου: 

Καθρέπτες - Δοκίμια φαινομενολογίας
Από τον Πλάτωνα στον Χέγκελ και από τον Νίτσε στον Καστοριάδη 
του Νίκου Καραγεώργου
Τετάρτη 7/3/2018
 


Παρουσίαση βιβλίου:
«Το Αίμα της Αγάπης» του Παντελή ΜπουκάλαΤα μάτια σου με ρίξανε σαΪτεμένη λόγχη
εγώ , πουλί μ’ να σ΄αγαπώ και συ να λέγεις όχι.

Θρακικά,τόμ.ΙΑ΄ , 1939

Ο Παντελής Μπουκάλας , με «Το Αίμα της Αγάπης»,το δεύτερο τόμο της σειράς δοκιμίων του για το δημοτικό τραγούδι ¨Πιάνω γραφή να γράψω…¨, ήρθε ως το Βύρωνα στο άλσος της Λαμπηδόνας, κι ότι… συντελέστηκε ετούτη τη βραδυά δεν… ξεγράφεται!

Τα παρακάτω λόγια είναι της Ανθούλας Δανιήλ από το περιοδικό «Το «Φρέαρ» , από μας οι ειλικρινείς ευχαριστίες του κοινωνού…


“Οι τριάντα σελίδες βιβλιογραφίας, οι διακόσιες σελίδες Σημειώσεων και οι παραπομπές, τα σχόλια και η αποθησαύριση όλου αυτού του υλικού που συνιστά το κυρίως σώμα της μελέτης ‒τα τραγούδια‒ είναι ένας τεράστιος άθλος που έχει τις ρίζες του στο απώτερο παρελθόν και διεκδικεί ζηλότυπα τον χρόνο του μελετητή στον απόλυτο βαθμό. Και αυτή τη χάρη στο θέμα κάνει ο Μπουκάλας, του οποίου είναι γνωστή η αγάπη για το δημοτικό τραγούδι. Είναι μια εργασία που, σίγουρα, άλλη τέτοια δεν υπάρχει, είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης έρευνας, συστηματικής μελέτης, πλατιάς γνώσης και μεγάλης αγάπης. Κι ακόμα είναι έργο ενός ανθρώπου δοκιμασμένου που, από τα ραγίσματα στο κάτοπτρο του κόσμου, ανακαλύπτει αναδυόμενους τους στίχους των τραγουδιών, θρεμμένους με αίμα κυριολεκτικό και μεταφορικό, αίμα δικό του.”

 
 Το Μακεδονικό Ζήτημα

Μερικά στιγμιότυπα από τη δημόσια συζήτηση που οργάνωσε την Τετάρτη 14 Φλεβάρη στην Λαμπηδόνα, το ΚΠΚΒ με θέμα "Το Μακεδονικό ζήτημα: Ιστορικές και πολιτικές προεκτάσεις". Οι Τάσος Κωστόπουλος και Πέτρος Τσάγκαρης έκαναν τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και μεστές αρχικές τοποθετήσεις και ακολούθησε ένας αρκετά γόνιμος διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων. Μια κατά γενική ομολογία επιτυχημένη εκδήλωση.
ΦΩΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου