Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση του Κ.Π.Κ.Β. για τις εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων



Σε σχέση με το μπαράζ εκκενώσεων κατειλημμένων χώρων από τις δυνάμεις καταστολής του κράτους και της κυβέρνησης, το Κ.Π.Κ.Β. έχει να δηλώσει τα εξής:
  1. Η προσπάθεια απάλειψης από το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο εγχειρημάτων που έμπρακτα αμφισβητούν το κεφαλαιο-κρατικό σύστημα αρνούμενα να συναινέσουν στην διπλή υπαγωγή των όρων διαβίωσής μας στην ατομική ιδιοκτησία και την κρατική περιουσία αποτελεί μια πράξη ενδεικτική της νέο-φιλελεύθερης/νέο-συντηρητικής λογικής ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική». Ως τέτοια δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως ιδιαζόντως αυταρχική και εν τέλει αντιδημοκρατική καθώς στερεί από όσους/ες οραματίζονται ένα κόσμο πέρα από τις διαμεσολαβήσεις της αόρατης χείρας της αγοράς και του σιδερένιου χεριού του κράτους το δικαίωμά τους να πειραματίζονται, εδώ και τώρα, με εναλλακτικές μορφές οργάνωσης της κοινωνικής ζωής και να οργανώνουν δίκτυα προστασίας, έκφρασης και αντίστασης των κοινωνικά καταπιεσμένων.        
  2. Κατά συνέπεια, το Κ.Π.Κ.Β. δεν μπορεί παρά να εκφράσει την αλληλεγγύη του σε εκείνα τα εγχειρήματα που αρνούμενα να ταυτίσουν το νόμιμο με το ηθικό αυτοθεσπίζουν την δικιά τους έννομη τάξη όχι στη βάση ιδιοκτησιακών λογικών αποκλεισμού αλλά ανθρώπινων σχέσεων ισότητας, ελευθερίας και, εν τέλει, δημοκρατίας.
  3. Όσον αφορά την επίθεση που έκανε ο ΣΚΑΙ με εκτενή αναφορά και δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής για την Ανάληψη και αναφορά στη Λαμπηδόνα, δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αλληλέγγυοι απέναντι σε προσπάθειες εκκένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου