Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Σάββατο 27 Μαΐου, 7:30 μμ: Βραδιά αγώνα και γιορτής για τα Άγραφα στο Άλσος Αγ. Τριάδας-Λαμπηδόνα (Βύρωνας)

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των ψηλών βουνοκορφών των ιστορικών Αγράφων φαινόταν σχεδόν χαμένος όταν ξεκίνησε στην αρχή. Οι πρώτες όμως νίκες είναι πλέον γεγονός (Νιάλα, Βοϊδολίβαδο, Ίταμος, Καπροβούνι) χάρη στην πλατιά κοινωνική συμμαχία που διαμορφώθηκε και στον διαρκή, κυριολεκτικά καθημερινό αγώνα που δόθηκε, δίνεται και θα συνεχίζει να δίνεται. Από την άλλη πλευρά, η μεγάλη πληγή της εγκατάστασης της αιολικής βιομηχανικής μονάδας στον Τύμπανο Αργιθέας δείχνει ότι τα σχέδια μετατροπής μεγάλου μέρους της Πίνδου αλλά και της υπόλοιπης χώρας σε βιομηχανική ζώνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με συμφέροντα κάποιων συγκεκριμένων μεγάλων εταιρειών. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι διώξεις αγωνιζόμενων ενάντια σε αυτήν την καταστροφή είναι συνεχείς και έχουν ως στόχο τον εκφοβισμό όλων μας. 

Το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, στον Βύρωνα της Αθήνας (Άλσος Λαμπηδόνας), διοργανώνουμε μια Βραδιά αγώνα και γιορτής για τα Άγραφα. Σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε αυτόν τον τόπο κάνοντας τα αδύνατα, δυνατά. Κι αυτό, όχι για να καταστήσουμε τα Άγραφα απλά και μόνο έναν ακόμα τουριστικό πόλο έλξης, όπως είθισται να λέγεται, αλλά ένα σημείο αναφοράς για αυτό που ήταν και ακόμα συμβολίζουν: έναν τόπο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, αντίστασης και ελευθερίας. Αυτό είναι το δικό μας καθήκον: απλά να κάνουμε το νερό να ξαναπερνά από εκεί που περνούσε για αιώνες τώρα.  

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

-Τρύφωνας Κόλλιας (νομικός) 

-Θωμάς Κώτσιας (Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών) 

-Πάνος Φωκάς (νομικός) 

-Χρήστος Φασούλας (Δίκυτο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων).

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΓΡΑΦΙΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ: -Γιάννη Κατσή (τραγούδι), Γιώργο Κουβαρά (κλαρίνο), Γιώργο Κώτσικα (βιολί), Βασίλη Σμάνη (λαούτο), Λάζαρο Σαββίδη (κρουστά).

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΑΦΙΩΤΩΝ 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου