Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου: Πεζοπορία ως την κορυφή του Υμηττού, παρέα με άλλες πεζοπορικές ομάδες

Η πεζοπορική ομάδα Λαμπηδόνας συμμετέχει ενεργά στο διήμερο κινητοποιήσεων για την προστασία των βουνών που θα κορυφωθεί την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, παγκόσμια "ημέρα των βουνών" με την πορεία στην πλατεία Μοναστηρακίου στις 19:00 το απόγευμα. Αυτή την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσουμε πεζοπορία έως την κορυφή του Υμηττού μαζί με άλλες πεζοπορικές ομάδες ενώ θα υπάρξουν και στάσεις σε διαφορετικά σημεία για επιστροφή όσων δεν επιθυμούν να συμμετέχουν ως το τέλος της διαδρομής. 

Καλούμε τους πολίτες των γύρω περιοχών - και όχι μόνο - που τους αφορά το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος να συμμετάσχουν ενεργά και να στηρίξουν αυτή την δράση, έτσι ώστε να προβάλλουμε την απόφαση μας να αγωνιστούμε ενάντια στην πρωτοφανή λεηλασία της φύσης από τα ενεργειακά έργα που αδειοδοτούνται στα βουνά, στα νησιά, στα ποτάμια και στους κάμπους της χώρας.

Σημείο συνάντησης: γήπεδα Κουταλά Βύρωνα / αφετηρία - τέρμα λεωφορείου 204. Ώρα συνάντησης: 09:30 πμ / η ώρα θα τηρηθεί αυστηρά. Διάρκεια πεζοπορίας: 4,5 ώρες συνολικά. Α' κομματι: 30 λεπτά από χωματόδρομο / ήπιας δυσκολίας διαδρομή και επιστροφή για όποιον το επιθυμεί. Β' κομμάτι: 10 εως 15 λεπτά σε μονοπάτι μέτριας δυσκολίας με επιστροφή από χωματόδρομο. Γ' κομμάτι: 15 λεπτα σε μονοπάτι μέτριας δυσκολίας με επιστροφή από χωματόδρομο. Δ' κομμάτι: άλλα 15 λεπτα μέτριας δυσκολίας. Ε' κομμάτι: 60 έως 75 λεπτά μέτριας διαδρομής με αυξημένη δυσκολία στο τελευταίο κομμάτι προς την κορυφή.

Συνολική διάρκεια ανάβασης: 2 εως 2,30 ώρες και συνολική διάρκεια καθόδου 1 εως 1,30 ώρα. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977784988 (Τάσος). Η διαδρομή περιλαμβάνει σημεία αυξημένης δυσκολίας επομένως παπούτσια πεζοπορίας, καπέλο & γυαλιά ηλίου, μπατόν, σακίδιο με νερό και σνακ επιλογής σας είναι απαραίτητα. Σας περιμένουμε όλους και όλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου