Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου: Cine Λαμπηδόνα - "La noche de 12 años" (Η 12χρονη νύχτα)

 Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα σας καλεί την Πέμπτη 21/12/23 στις 8.30μμ στη Λαμπηδόνα (Άλσος Αγίας Τριάδας - Βύρωνας). Κλείνοντας το άτυπο αφιέρωμα στην Λατινική Αμερική, θα προβάλλουμε την ταινία "La noche de 12 años" (Η 12χρονη νύχτα), σε σκηνοθεσία Álvaro Brechner, 2018, με τους Antonio de la Torre, Chino Darín, Alfonso Tort.

 Ουρουγουάη.Έπειτα από την ήττα των Τουπαμάρος (1973) η στρατιωτική δικτατορία κυριαρχεί στην χώρα για 12 χρόνια. Καθόλη την διάρκειά της τρεις κρατούμενοι, πρώην Τουπαμάρος, σέρνονται από φυλακή σε φυλακή στην απομόνωση και στα βασανιστήρια. Θα ξαναδούν το φως, τον κόσμο και τις οικογένειές τους το 1985 κατά την πτώση της δικτατορίας έπειτα από ένα αποτυχημένο γι αυτήν δημοψήφισμα. Ένας από τους τρεις κρατούμενους είναι ο José Mujica, μετέπειτα πρόεδρος της χώρας.

 Έναν μικρό ρόλο στην ταινία έχει και η Silvia Pérez Cruz (την είδαμε στην παρουσίαση του Λόρκα να ερμηνεύει το "Μικρό βιεννέζικο βαλς". Εδώ ερμηνεύει εξαιρετικά, με τον ιδιαίτερο τρόπο της, το "Sound of silence" των Simon & Garfunkel και άλλα τραγούδια.

 Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=y97o1phiyRY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου