Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση/Διαμαρτυρία για δημοσίευση

Ανακοίνωση/Διαμαρτυρία για δημοσίευση

Με έκπληξη διαβάσαμε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα  "Ο ντελάλης του Βύρωνα", ένα ανώνυμο συκοφαντικό δημοσίευμα που εμφανίζει μια πολιτική δύναμη να βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα των κατοίκων του Βύρωνα "κοινωνικό/πολιτιστικό κέντρο", συνοδευμόεμνο και τις επομένες μέρες, από σχόλια υποτιμητικά και συκοφαντικά για το εγχείρημα του κοινωνικού/πολιτιστικού κέντρου.  Είμαστε αναγκασμένοι να σας απαντήσουμε, ζητώντας την ανάρτηση του παρόντος δελτίου τύπου προς ενημέρωση των αναγνωστών σας.

1. Το κοινωνικό /πολιτιστικό κέντρο Βύρωνα απαρτίζεται από κατοίκους του Βύρωνα, ανεξάρτητα από τις κομματικές/πολιτικές τους προτιμήσεις. Οπως είναι άλλωστε γνωστό, από την Γενική Συνέλευση του κοινωννικού/πολιτιστικού κέντρου Βύρωνα, αποκλείονται μόνο οι φασίστες και οι ρατσιστές!

2. Η Δημοτική Αρχή του Βύρωνα, μας κατηγορεί πως κινούμαστε από ιδεοληπτικές εμμονές, επειδή παλεύουμε να μην ιδιωτικοποιηθεί η Λαμπηδόνα και κανένας δημόσιος/δημοτικός χώρος στο Βύρωνα! Μας κατηγορεί ο κ. Χαρδαλιάς για εμμονές, επειδή παλεύουμε να ανοίξουν οι δημόσιοι/δημοτικοί χώροι του Βύρωνα σε αυτούς που τους ανήκουν: Στους κατοίκους!

3. Ο κ. Χαρδαλιάς μάλιστα, μας εγκαλεί πως δεν θέλουμε συνάντηση με τη δημοτική Αρχή! Εδώ υπάρχει ένα τεράστιο ψεύδος: 3 φορές έχουμε συμμετάσχει σε συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας να γίνει η Λαμπηδόνα θέμα συζήτησης, και τις 2 από αυτές η δημοτική Αρχή του κ. Χαρδαλιά αρνήθηκε να το κάνει θέμα!!  Και η τελευταία συνάντηση η οποία είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου δεν αναβλήθηκε από εμάς, αλλά από τη Δημοτική Αρχή...
Ποιός λοιπόν λέει ψέμματα; Ποιός δεν θέλει τον ουσιαστικό διάλογο φωνασκώντας για δήθεν μειοψηφίες;; Ποιός κινείται από ιδεοληπτικές εμμονές και θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα;;

 Η δημοτική Αρχή του κ. Χαρδαλιά, έχει αφήσει να ρημάξουν οι δημόσιοι/δημοτικοί χώροι του Βύρωνα, τους έχει κλειστούς παρα πολύ καιρό, και τώρα αντί να τους ανοίξει για τους κατοίκους του Βύρωνα προκειμένου να στεγάσουν τις δραστηριότητες τους, θέλει να τους ιδιωτικοποιήσει! Και δεν σταματά εδώ: Αδιαφορεί για τις κοινωνικές υποδομές (πχ παιδικοί Σταθμοί) ή τις κλείνει (πχ Δημοτικό Γυμναστήριο που μόνο έπειτα από διαμαρτυρίες φορέων υποχώρησε ο κ. Χαρδαλιάς και το ξανάνοιξε). Συρρικνώνει τον πολιτιστικό τομέα του Δήμου, στριμώχνοντας μια σειρά δραστηριότητες στο κτίριο το υΤαπητουργείου (παλιό στέκι νεολαίας).

Η αντεργατική/αντιλαϊκή πολιτική της Δημοτικής Αρχής του κ. Χαρδαλιά, θα ανατραπεί!

Καμμία ιδιωτικοποίηση δημόσιου χώρου στο Βύρωνα! Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους μας!

Ούτε καφετέρια, ούτε ρημαδιό, η Λαμπηδόνα είναι Κέντρο Κοινωνικό!


Βύρωνας, 9.11.11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου