Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πρόγραμμα Mαρτίου για την Δημιουργική Απασχόληση παιδιών

    01 / 03 : «Από πόσες κορδέλες αποτελείται το γαϊτανάκι της Λαμπηδόνας» ; Σας περιμένουμε για να το ανακαλύψουμε , μετά από μια σειρά αποκριάτικων δοκιμασιών ! Μην ξεχάσετε τις μάσκες σας !


08 / 03 : Άραγε ό,τι τρώμε , το χρειαζόμαστε ; Και τι κάνουμε με αυτά που περισσεύουν ; Τα παιδιά διαχωρίζουν τις ανάγκες τους από τα θέλω τους με βάση την πυραμίδα της διατροφής, μαγειρεύουν μία νόστιμη σαλάτα από πολυκαιρισμένα υλικά και ρίχνουν τα υπολείμματα - που αλλού - στον κομποστοποιητή του πάρκου, μαθαίνοντας πρακτικές κατά της σπατάλης τροφίμων !15 / 03 : Γίνεται τα σχήματα να αποτελέσουν «τέχνη» ; Γνωρίζουμε τα σχήματα και αναμετριόμαστε με τον Πικάσο, φτιάχνοντας τα δικά μας έργα κυβισμού και ζωγραφικής με «αφηρημένα» σχήματα. Άραγε θα τα καταφέρουμε ;


      22 / 03  : Μύθοι , μουσική , χορός και αστέρια συνθέτουν την ιστορία του μουσικού Ορφέα και της όμορφης Ευρυδίκης! Ποια ήταν τα δύο παιδιά και πώς έγιναν αστέρια στον Ουρανό; Φτιάχνουμε τον δικό μας αστερισμό και γνωρίζουμε τη μουσική του βαλς!



     29 / 03 : Ήρθε η άνοιξη ! Τα παιδιά παίζουν «ανοιξιάτικα» παιχνίδια, κλείνουν τις μυρωδιές της σε ένα σακουλάκι και κάνουν ένα δέντρο να ανθίσει με περίεργα άνθη !
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου