Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση και αφισάκι από ανταλλακτήριο σπόρων


Στις 7 Μαρτίου ξεκίνησε να λειτουργεί στη Λαμπηδόνα του Βύρωνα ανταλλακτήριο σπόρων. Σκοπός του ανταλλακτηρίου είναι η διατήρηση και η διάδοση των ντόπιων ποικιλιών, η υπεράσπιση της ελευθερίας των σπόρων και και η έρευνα σε θέματα διατροφικής αυτάρκειας σε συνθήκες πόλης. 





Οι σπόροι που διαθέτει το ανταλλακτήριο είναι:  κολοκύθα, ραπανάκι, κατιφές, καλαμπόκι, βλήτα, μαϊντανός, σπανάκι, καρπούζι, μπίζι, σέσκουλο, φάβα, πιπεριά, δενδροβασιλικός, πεπόνι, φασόλι, καρπούζι, λούφα, κολοκύθι, πιπεριά, δενδρομολόχα, ηλιόσπορος, μελιτζάνα, αγγουράκι, σουσάμι, βασιλικός, μαρούλι σγουρό, εχιτάκια, morning glory, βιολέτα, παπούλα και στέβια. Οι περισσότεροι σπόροι προέρχονται από παραδοσιακές ποικιλίες και είναι προσφορά του δικτύου Δρυάδες, αλλά και μελών του δικτύου μας.

Το ανταλλακτήριο λειτουργεί κάθε Τετάρτη στις 18:00 και είναι ανοιχτό σε όλου τους κατοίκους του Βύρωνα και των γύρω περιοχών. Ελάτε να πάρετε ή και να δώσετε σπόρους, να ανταλλάξουμε γνώσεις και απόψεις πάνω σε θέματα καλλιεργητικών τεχνικών και να συμμετέχετε σε δράσεις όπως η δημιουργία λαχανόκηπων σε ελεύθερους χώρους και την οργάνωση εκδηλώσεων που αφορούν την διατροφική αυτάρκεια και την ελευθερία των σπόρων. Σας περιμένουμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου