Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση για τα γεγονότα στην Ν.Φιλαδέλφεια

Εδώ και λίγο καιρό στη Νέα Φιλαδέλφεια, ορισμένοι φανατισμένοι οπαδοί διέκοψαν ή ακύρωσαν 3 διαφορετικές εκδηλώσεις τραμπουκίζοντας κάτοικους οι οποίοι αγωνίζονται για να μην τσιμεντοποιηθεί το Άλσος τους. Ο Μελισσανίδης χρησιμοποιεί ως δικαιολογία την ανάγκη κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ προκειμένου να σφετεριστεί αρχικά ένα κομμάτι του άλσους (6 στρεμμ.) και στη συνέχεια να καταπατήσει άλλα 25 στρεμμ.
Η προσπάθεια τρομοκρατίας του λαού της Νέας Φιλαδέλφειας, δεν πρέπει να περάσει! Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας για την σωτηρία και την βελτίωση του άλσους της γειτονιάς τους. Στην πόλη όπου ζούμε θέλουμε πολύ περισσότερους ανοιχτούς δημόσιους χώρους,  πάρκα και άλση για όλους, θέλουμε πολύ μεγαλύτερη δεντροφύτευση!
 
Ως Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα λέμε:
 
  • ΟΧΙ στο νέο Ρυθμιστικό Αθήνας και ειδικότερα όχι στα άρθρα 81 και 82 που αποχαρακτηρίζουν το Άλσος και αλλάζουν τη χρήση γης.
  • ΝΑΙ στο δημοκρατικό δικαίωμα του «συνέρχεσθαι».  
  • Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει κάθε δικαίωμα να αποκτήσει γήπεδο, αλλά όχι ενάντια στην τοπική κοινωνία και όχι στο όνομα οικονομικών συμφερόντων σε βάρους του Άλσους.
  •  Αλληλεγγύη στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Στρούγγα» (που χτυπήθηκε βίαια) και σε κάθε συλλογικότητα και κάτοικο που αγωνίζεται ενάντια στη λεηλασία των δημόσιων χώρων από μεγάλα συμφέροντα.  
 
ΚΑΛΟΥΜΕ σε συμμετοχή στη συγκέντρωση-πορεία την Πέμπτη 3 Ιουλίου στις 19.00 με αφετηρία την πλατεία Πατριάρχου στη Νέα Φιλαδέλφεια. 
Τη συγκέντρωση καλεί το Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών και στηρίζουν τα σωματεία εργαζομένων στους τοπικούς δήμους, σύλλογοι εκπαιδευτικών α’ βαθμιας και β’ βαθμιας εκπαίδευσης και πολλοί άλλοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου