Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Φτιάχνουμε λαχανόκηπο στη Λαμπηδόνα! Σάββατο 5 Μάρτη, 11.30 π.μ.

Οι σπόροι ταξιδεύουν... 
κάθε μήνα σε άλλη γειτονιά.
Το Σάββατο 5 Μάρτη, φτιάχνουμε λαχανόκηπο στη Λαμπηδόνα! 

Επόμενος σταθμός στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα -Λαμπηδόνα, στο Άλσος Αγίας Τριάδας, το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 11:30 π.μ., όπου θα φτιάξουμε λαχανόκηπο στη γειτονιά του Ανταλλακτηρίου Σπόρων Βύρωνα "Τα Σπόρια". Πρακτικό εργαστήρι κατασκευής σπείρας βοτάνων και υπερυψωμένων παρτεριών –χωρίς σκάψιμο– για κηπευτικά, δύο τεχνικές που χρησιμοποιούνται πολύ στην περμακουλτούρα και είναι κατάλληλες για φτωχά ή πολύ πατημένα εδάφη.

Πειραματιζόμαστε με τη δημιουργία και την καλλιέργεια ενός λαχανόκηπου στην πόλη μας με στόχο την παραγωγή παραδοσιακών σπόρων, την περιβαλλοντική εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων και την παραγωγή φρέσκων λαχανικών και βοτάνων για την κουζίνα αλληλεγγύης του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα, την οποία μπορείτε να απολαύσετε την ημέρα της εκδήλωσης.
(Συν)καλλιεργούμε, μαθαίνουμε, αντιστεκόμαστε.
Η δημιουργία και η λειτουργία του λαχανόκηπου υλοποιούνται με τη στήριξη και τη συνεργασία του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα. Η καλλιέργεια και η φροντίδα του είναι υπόθεση των ανθρώπων της γειτονιάς μας.

Η εκδήλωση είναι η τρίτη μιας σειράς δράσεων που οργανώνονται σε διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου από τις ομάδες σποροφύλαξης Αττικής (βλ. «ΣΠΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», http://sporoistinpoli.wordpress.com), ένα δίκτυο συλλογικοτήτων που τις ενώνει η αγάπη και η φροντίδα για το σπόρο ως πηγή ζωής, ως κοινό αγαθό και όχι ως πατενταρισμένο προϊόν προς εμπορική εκμετάλλευση.
Στο Δίκτυο Σποροφύλαξης Αττικής συμμετέχουν οι ομάδες: – Αιγίλοπας/Βοτανόκηπος – Ανταλλακτήριο Σπόρων Βύρωνα «Τα Σπόρια» – Αστικός Αγρός Χαλανδρίου – Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο Ελληνικό – Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου – Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης – Δια.Σπο.Ρα. – Δρυάδες – Νέα Γουινέα – Ομάδα Μετάβασης Ακαδημίας Πλάτωνα – Πελίτι Αθήνας – Το Περιβόλι της Νίκαιας – Σπόροι ΖωήςXάρτης
Περισσότερες οδηγίες πρόσβασης θα βρείτε εδώ

Λόγω της εκδήλωσης, η μηνιαία συνάντηση του Ανταλλακτηρίου θα γίνει εκτάκτως στις 19 Μαρτίου 2016.

Ανταλλακτήριο Σπόρων Βύρωνα «Τα Σπόρια»

Email επικοινωνίας: sporoi.la@gmail.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου