Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Εκδήλωση για την προωθούμενη εκτροπή του Αχελώου: Η ανάπτυξη που έρχεται, είναι καταστροφική για την φύση και τον άνθρωπο


Αναρτούμε την εισήγηση και το PowerPoint από την εκδήλωση/συζήτηση που πραγματοποιήσαμε ως ΚΠΚΒ σε συνεργασία με το Δίκτυο "Μεσοχώρα-Αχελώος SOS". Στην συζήτηση που ακολούθησε την εισήγηση/προβολή, αναδείχθησαν οι καταστροφικές συνέπειες που θα υποστούν η φύση και οι τοπικές κοινωνίες της περιοχής, από την κατασκευή των φραγμάτων στον Αχελώο, την οποία προωθούν χρόνια τώρα όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, μαζί και η σημερινή.

Αναδείχθηκε επίσης ότι, ο μόνος στόχος των έργων της εκτροπής ο οποίος είναι το κέρδος για τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τα έργα, ενώ παράλληλα τα έργα αυτά είναι άχρηστα από άποψη ωφελιμότητας, τόσο για την περιοχή όσο και γενικότερα. Τα κινήματα της περιοχής αγωνίζονται για να σταματήσουν άμεσα τα καταστροφικά έργα και να κατεδαφιστούν όσα φράγματα έχουν ήδη κατασκευαστεί! Μπορείτε να διαβάσετε την εισήγηση και να δείτε το Power Point. Για να μεγαλώσει η προβολή, πατήστε πάνω στον πίνακα, στο βελάκι δεξιά:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου