Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου - ΣΠΟΡΟΙ: ΚΟΙΝΟ ΑΓΑΘΟ Ή ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ; | ΠΡΟΒΟΛΗ/ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


Εκδήλωση για τους παραδοσιακούς σπόρους: Προβολή, παρουσίαση, συζήτηση και μουσική!

Το Δίκτυο Σποροφύλαξης Αττικής σας προσκαλεί στην πρώτη χειμωνιάτικη εκδήλωσή του, την Παρασκευή 23/11, στις 20:00, στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα). Θα γίνει η πρώτη ελληνική προβολή του ντοκιμαντέρ «Σπόροι: Κοινό Αγαθό ή Εταιρική Ιδιοκτησία;» (Semillas ¿bien común o propiedad corporativa?), της Λατινοαμερικάνικης Κολεκτίβας για τους Σπόρους (Colectivo de Semillas de América Latina) που αφορά τους αγώνες στη λατινική Αμερική για την υπεράσπιση των ντόπιων ποικιλιών.

Το ντοκιμαντέρ έχει γυριστεί από τις οκτώ οργανώσεις -μια από κάθε χώρα- που αποτελούν την Κολεκτίβα, σε συνεργασία με το Radio Mundo Real. Περιγράφει τις εμπειρίες και τους αγώνες των κινημάτων υπεράσπισης των ντόπιων σπόρων στη Λατινική Αμερική, που δραστηριοποιούνται στον Ισημερινό, τη Βραζιλία, την Κόστα Ρίκα, το Μεξικό, την Ονδούρα, την Αργεντινή, την Κολομβία και τη Γουατεμάλα.

Στη συνέχεια, θα γίνει παρουσίαση από τον φίλο -και γεωπόνο- Μιχάλη με θέμα «Οι παραδοσιακοί σπόροι στην παραγωγή», που πραγματεύεται τη σημασία των παραδοσιακών ποικιλιών και της ένταξής τους στην αγροτική παραγωγή. Θα ακολουθήσει συζήτηση - βιωματικό παιγνίδι - μοίρασμα σπόρων, και βέβαια, λαϊκή βραδιά από την μουσική ομάδα Λ.Ο.ΛΑ! 

Έναρξη την Παρασκευή 23/11 απόγευμα στις 20:00, είσοδος ελεύθερη, θα λειτουργεί το μπαρ της Λαμπηδόνας για καφέ-ποτό σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. Σας περιμένουμε! 

Η εκδήλωση στο Facebook: ΣΠΟΡΟΙ: ΚΟΙΝΟ ΑΓΑΘΟ Ή ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ;
Η σελίδα μας στο Facebook: Σπόροι στην πόλη
Email: sporoistinpoli_info@protonmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου