Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

8η ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του Κ.Π.Κ.Β.


Λίγα λόγια για την ιστορία της:

Η Κουζίνα Αλληλεγγύης του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου στεγάζεται στη Λαμπηδόνα (μέσα στο άλσος Αγ. Τριάδας, στο κέντρο του Βύρωνα) και λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο. Ξεκινάει από τις 9 το πρωί και σερβίρει στις 2 το μεσημέρι τα Σάββατα και στη 1 τις Δευτέρες και τις Τετάρτες. Ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2012 και συνεχίζει ανελλιπώς για 8η συνεχή χρονιά (πλην διακοπών) από τότε, μαγειρεύοντας αυτή τη στιγμή περίπου 100 μερίδες φαγητού κάθε βδομάδα

Γιατί;

Η Κουζίνα Αλληλεγγύης εντάσσεται στη γενικότερη φιλοσοφία του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα, που θέλει να συνδυάσει την αλληλεγγύη στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, με τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής. Επιθυμεί να παραμείνει έξω από τη λογική του συσσιτίου, παρέχοντας ένα περιβάλλον με ζεστασιά και ένα πιάτο καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό.

Πώς;

Η Κουζίνα μας στηρίζεται στους ανθρώπους στους ανθρώπους που τη δημιούργησαν και την “τρέχουν”, στην προαιρετική οικονομική συνεισφορά όσων τρώνε στην κουζίνα, στις εκδηλώσεις του ΚΠΚΒ αλλά και σε όσους/όσες προσφέρουν είτε τρόφιμα είτε κάθε άλλη συνεισφορά.

Θέλεις να βοηθήσεις;

Λόγω όμως των πολλών αντικειμενικών δυσκολιών, αλλά και ανεπαρκειών που υπάρχουν, επιδιώκουμε η Κουζίνα μας να γίνει πολύ περισσότερο συλλογική. Γι’ αυτό τον λόγο, χρειαζόμαστε:

  • άτομα που θα ενστερνιστούν τις αρχές της και θα πλαισιώσουν την ομάδα Κουζίνας με σκοπό να βοηθήσουν σε όλες τις λειτουργικές ανάγκες της 
  • τρόφιμα και αναλώσιμα υλικά, κυρίως όσπρια, ζυμαρικά, φρούτα και λαχανικά, ελαιόλαδο, κρέας, καθώς και είδη καθαριότητας και υγιεινής.
Απευθυνόμαστε σε όλους και όλες που γνωρίζετε και στηρίζετε το ΚΠΚΒ τόσα χρόνια, καθώς και στις ομάδες που δραστηριοποιούνται στη Λαμπηδόνα (ομάδες χορών, μουσικής, μαθημάτων).

Καλή, δημιουργική, χορταστική χρονιά!


Η συνέλευση του Κοινωνικού - Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου