Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Ανακοίνωση για τους συνεχιζόμενους βανδαλισμούς στη Λαμπηδόνα

Ο χώρος της Λαμπηδόνας από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του εδώ και δέκα χρόνια σαν αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο, έχει δεχτεί κάμποσες επιθέσεις, βανδαλισμούς και κλοπές από "αγνώστους". Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως, τέτοια γεγονότα έχουν αυξηθεί και αυτό μας αναγκάζει να πάρουμε δημόσια θέση.

Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι στον Βύρωνα, η Λαμπηδόνα δεν είναι επιχείρηση, ούτε μαγαζί, δεν είναι δομή του Δήμου Βύρωνα, ούτε χώρος ιδιωτικών συμφερόντων. Από την αρχή της λειτουργίας της εδώ και δέκα χρόνια, επέλεξε με πείσμα και συνέπεια να λειτουργεί σαν ελεύθερος, δημόσιος κοινωνικός χώρος, ανοιχτός στους κατοίκους και τις συλλογικότητες του Βύρωνα και όχι μόνο. Στην εποχή της εξατομίκευσης και του κατακερματισμού της κοινωνίας, η Λαμπηδόνα προωθεί με πείσμα την δημιουργία κοινωνικών σχέσεων και συλλογικών διαδικασιών αλληλεγγύης, αντίστασης και χειραφέτησης. 

Ό,τι βρίσκεται σε αυτό το κτήριο είναι είτε δημοτική περιουσία που προϋπήρχε και η οποία διαφυλάχθηκε μέχρι κεραίας από τους συμμετέχοντες στην συνέλευση του ΚΠΚΒ, είτε πράγματα που αποκτήθηκαν με μεράκι και κόπο στο διάβα των χρόνων. Όλα αυτά δεν αποτελούν ιδιοκτησία της συνέλευσης του ΚΠΚΒ, αποτελούν δημόσια κτήση και αυτό το έχουμε αποδείξει πολλάκις. 

Για αυτό λοιπόν καλούμε τους συμπολίτες μας, τους κατοίκους του Βύρωνα και ιδιαίτερα αυτούς που περπατούν στο άλσος της Αγίας Τριάδας, να υπερασπιστούν την ύπαρξη και λειτουργία της Λαμπηδόνας. Εμείς από την μεριά μας είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την λειτουργία της Λαμπηδόνας και τον δημόσιο χαρακτήρα της, να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χώρο για όλους και όλες. 

Όσον αφορά αυτούς που έχουν κάνει τους βανδαλισμούς στον χώρο, τους καλούμε να σκεφτούν σε ποιον κοινωνικό χώρο επιτίθενται.

Η συνέλευση του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου