Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Ρεπορτάζ - Υμηττός 23/5: Πεζοπορία από τους πρόποδες ίσαμε την κορυφή για την υπεράσπιση του βουνού μας!


Την Κυριακή που μας πέρασε, πήραμε τα βουνά! Περίπου 150 άνθρωποι από τις γειτονιές μας και από άλλες γειτονιές της Αθήνας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα και συμμετείχαν στην πεζοπορία.

Πήραμε τα βουνά με αφετηρία τον Κουταλά και προορισμό την κορυφή του Υμηττού. Μετά την αρχική ενημέρωση για τους κινδύνους που απειλούν το βουνό μας, ανηφορίσαμε στο δασικό τοπίο ως το σημείο που μπορούσε ο καθένας/ η καθεμιά. Οι συν-οδοιπόροι που έφτασαν ως την κορυφή με την πανοραμική θέα, έστησαν τα πανώ τους υπερασπιζόμενοι μια κοινωνία που λέει όχι στην καταστροφή της «πράσινης ανάπτυξης» και αγωνίζεται για να είναι ελεύθερα τα βουνά μας.

Στο κάλεσμα της Συνέλευσης του ΚΠΚΒ, συμμετείχαν και συλλογικότητες από άλλες περιοχές για την υπεράσπιση της φύσης και των ελεύθερων χώρων, όπως η Συνέλευση «Ανοιχτό Κύκλωμα Ηλιούπολης», η Συνέλευση ενάντια στα αιολικά στα Άγραφα, η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Κατοίκων για την Υπεράσπιση του Λόφου Κοπανά και το «Οδοιπορικό στα Βουνά».

Στο χέρι των κατοίκων, στο χέρι της κοινωνίας, στο χέρι μας, είναι να αποτρέψουμε την καταστροφή των βουνών, που σημαίνει καταστροφή της ζωής μας. Θα ανταμώσουμε και πάλι στους αγώνες για τα βουνά!

Υγ.: Για περισσότερες φωτό: https://www.facebook.com/byronlabidona

Η συνέλευση του ΚΠΚΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου