Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Cine Λαμπηδόνα: Πέμπτη 2/9/2021 στις 9 μμ - Martin Eden (2019)

 

 Αυτή την Πέμπτη 2/9/2021 στις 9 μμ.,  στο "Cine Λαμπηδόνα" η προβολή της ταινίας

Martin Eden (2019)


σε σκηνοθεσία του Pietro Marcello με τους Luca Marinelli, RJessica Cressy, Vincenzo Nemolato.

Λίγα λόγια για την ταινία:

O Μάρτιν Ιντεν (ή Εντεν, όπως απαιτεί η ιταλική προφορά του ονόματος) είναι ένας ανειδίκευτος εργάτης, που όμως δε διστάζει να ελπίζει πέρα από τις περιορισμένες προοπτικές που του επιφυλάσσει η ταπεινή κοινωνική και οικονομική του κατάσταση. Παρά το γεγονός ότι η μόρφωσή του δεν πηγάζει από το Πανεπιστήμιο αλλά από τον δρόμο, ο Μάρτιν ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας, με οπτική που αγκαλιάζει με σκληρό ρεαλισμό τον πόνο και την αδικία που τον περιτριγυρίζει και στόχο να ξεφύγει από τους περιορισμούς της τάξης του, πραγματοποιώντας μια μεγάλη νίκη, τόσο για τον ίδιο όσο και για τους φτωχούς ανθρώπους του κύκλου του.

Οταν μια μέρα βρίσκεται μάρτυρας της επίθεσης μιας ομάδας νέων σε ένα αδύναμο αγόρι, ο Μάρτιν επεμβαίνει για να σώσει τον ανυπεράσπιστο νεαρό. Η πράξη του τον οδηγεί στο σπίτι του νέου, όπου γνωρίζει την αδερφή του την Ελένα, την μεγαλοαστή, μορφωμένη και καλλιεργημένη κόρη μιας οικογένειας βιομηχάνων. Αν και οι ταξικές διαφορές μεταξύ τους είναι φαινομενικά ανυπέρβλητες, ο Μάρτιν την ερωτεύεται κεραυνοβόλα, χωρίς να γνωρίζει ότι αυτή η γνωριμία που πρόκειται να καθορίσει το υπόλοιπο της ζωής του. Εκείνη γοητευμένη από το πνεύμα του τον ωθεί να κυνηγήσει την εκπαίδευσή του, ωστόσο η οικογένειά της – αναμενόμενα – βλέπει την σχέση τους με καχυποψία.

Στα επόμενα χρόνια, ο Μάρτιν θα προσπαθήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος παλεύοντας με την καταγωγή του και τις ταξικές προκαταλήψεις, θα ανακαλύψει από πρώτο χέρι τις κοινωνικές ανισότητες, θα έρθει σε σύγκρουση τόσο με τους γύρω του όσο και με τον εαυτό του και θα βιώσει μια πολιτική αφύπνιση που πρόκειται να αλλάξει για πάντα την σχέση του με τον κόσμο.

Δημήτρης Δημητρακόπουλος (πηγή: FLIX)

Η συνέχεια επί της οθόνης... 

Πατήστε εδώ για το trailer της ταινίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου