Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου - Cine Λαμπηδόνα/ομάδα Ursula: Το φάντασμα της Όπερας (1925)

Η ομάδα προβολών/αφιερωμάτων "Ούρσουλα" ξεκινάει το πρώτο της αφιέρωμα με την πρώτη της προβολή αυτήν την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 8 μμ., στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα. Η ομάδα είναι ανοιχτή σε νέα μέλη και τις ιδέες τους για νέες προβολές/αφιερώματα, αλλά με δεδομένο ότι αυτήν την περίοδο τις Κυριακές οι προβολές θα είναι σχετικές με κλασικές ταινίες τρόμου από τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη, ξεκινώντας από τη δεκαετία του '20 και φτάνοντας ως τη δεκαετία του '80. Μη σχετικές προς αυτήν τη θεματική ιδέες είναι ευπρόσδεκτες, αλλά θα βρουν θέση σε άλλη μέρα, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα χώρου και ατόμων. 

Η προβολή της επόμενης Κυριακής από αυτήν θα είναι δύο άλλες ταινίες της δεκαετίας του '20 αλλά γυρισμένες στην Ευρώπη, "Das Cabinet des Dr. Caligari/Το εργαστήριο του δρος. Καλιγκάρι" του Robert Wiene, και "Un chien andalou/Ο Ανδαλουσιανός σκύλος" των Luis Bunuel και Salvador Dali.
 
Η ταινία αυτής της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου, είναι "The Phantom of the Opera / Το φάντασμα της όπερας" σκηνοθετημένη από τον Rupert Julian, με πρώτη προβολή το 1925, και πρωταγωνιστή τον Lon Chaney senior. Η ταινία διαρκεί 91 λεπτά - θα υπάρχει μόνο μια σύντομη πεντάλεπτη εισαγωγή για το ταλέντο του Lon Chaney sr. όχι μόνο στην ηθοποιία, αλλά και στο μακιγιάζ ειδικών εφέ και την ακροβασία/contortionism με παραδείγματα από αυτήν την ταινία και από άλλες ταινίες, αλλά αν υπάρξει ενδιαφέρον από το κοινό, συζήτηση μετά το τέλος της προβολής για οποίο θέμα προκύψει ως ελκυστικό ενδιαφέροντος είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Σημειωτέον ότι η προβολή προβλέπεται να είναι φιλική προς τους/τις μη καπνιστές/τριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου