Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Κυριακή 26 Μαρτίου - Νέα πεζοπορία στον Υμηττό (Αγ. Ιωάννης Καρέας)

Αγαπητοί/ές φίλοι/ες, την επόμενη Κυριακή 26 Μαρτίου η Πεζοπορική Ομάδα Λαμπηδόνα θα πραγματοποιήσει μια σχετικά απαιτητική κυκλική διαδρομή στον Υμηττό. Η αφετηρία και τερματισμός θα είναι στη Μονή Αγίου Ιωάννη Καρέα βρίσκοντας και μετά ακολουθώντας το μονοπάτι Μιχαηλίδη, το οποίο είναι αρκετά ανηφορικό. Θα γίνει πέρασμα και μπροστά από το μνημείο που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ορειβάτη. Η όλη διαδρομή προβλέπεται να διαρκέσει μαζί με τις στάσεις 2+ ώρες ανάβαση και 1+ ώρα κατάβαση επιστροφής, οπότε σύνολο περίπου 4 ώρες διαδρομή.

Η διαδρομή είναι σχετικά απαιτητική, οπότε παπούτσια με τρακτερωτή σόλα και μπατόν/γκλίτσα/μαγκούρα/μπαστούνι κτλ. θα είναι απολύτως απαραίτητα για τον/την περιπατητή/τρια. Λόγω των απρόβλεπτων ανοιξιάτικων θερμοκρασιών, συνιστούμε και να έχετε ρουχισμό που θα σας προστατεύει από την πρωινή ψύχρα, αλλά και που να μπορείτε να τον αφαιρέσετε εν μέρει, όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει πλησιάζοντας το μεσημέρι, και επίσης γυαλιά ηλίου, αν τυχόν επικρατήσει έντονη ηλιοφάνεια προς το μεσημέρι. Θα ήταν καλό να πάρετε κι ένα λίτρο νερό (και αν θέλετε ένα σνακ). Η προβλεπόμενη ώρα αναχώρησης θα τηρηθεί ΑΥΣΤΗΡΑ.

Αφετηρία/τερματισμός: Μονή Αγίου Ιωάννη Καρέα, λίγο πιο πάνω από την αφετηρία/τέρμα του λεωφορείου 203. Ημερομηνία και ώρα αναχώρησης: Κυριακή 26 Μαρτίου, 9:30 π.μ. ΑΥΣΤΗΡΑ. Διάρκεια διαδρομής: περίπου 4 ώρες, με στάσεις ενδιάμεσα. Απαραίτητα εφόδια: παπούτσια με τρακτερωτή σόλα, μπατόν/γκλίτσα/μαγκούρα/μπαστούνι κτλ., ρουχισμός που μπορεί να αυξομειώνεται ανάλογα με τη θερμοκρασία, ένα λίτρο νερό. Προαιρετικά: σνακ. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977784988, 6934077802 Σας περιμένουμε με χαρά όλους/όλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου